Xiaomi a prezentat un accesoriu pentru cap, ce permite controlarea altor dispozitive cu puterea gândului

14.08.2022
Xiaomi a prezentat un accesoriu pentru cap, ce permite controlarea altor dispozitive cu puterea gândului

Dispozitivul creat de inginerii Xiaomi se află la stadiul de concept, promițând să ofere o interfață creier-mașină puțin costisitoare.

Ideea din spatele acestui accesoriu, de forma unei benzi de purtat pe cap, nu este deloc nouă, acesta fiind în esență un detector de unde cerebrale, conectat la un computer miniatural care ia rolul unui interpretor/traducător. Sistemul se bazează pe antrenarea/potrivirea anumitor comenzi cu anumite tipare de unde cerebrale, pe care utilizatorul să le învețe/repete ori de câte ori dorește să aplice comanda respectivă. Astfel, pot fi învățate mai multe tipare de unde cerebrale, corespunzătoare pentru diverse acțiuni cum ar fi declanșarea Google Assistant/Siri.

Însă inginerii Xiaomi se arată încrezători că invenția lor va putea fi în curând folosită pentru controlarea dispozitivelor doar cu puterea gândului. Spre exemplu, vei putea să te gândești doar la aplicația pe care vrei sa o folosești pentru a o lansa pe telefon, vei putea porni luminile din încăpere sau aerul condiționat, declanșa funcția de captură foto sau ajusta volumul sonor pentru căștile audio prevăzute cu funcție de detecție a undelor cerebrale.

Accesoriul denumit MiGu Headband folosește trei senzori de tipul celora folosiți la obținerea de encefalograme pentru uz medical, transmițând măsurătorile către un software special adapta acestui scop. Dispozitivul este însă doar un prototip creat cu scop demonstrativ, pe care Xiaomi nu plănuiește să îl dezvolte mai departe. Mai degrabă, tehnologiile și experiența căpătată vor fi integrate în alte dispozitive Xiaomi, cum ar fi dispozitive smart-home și accesorii de purtat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult