Xpeng anunță primul robot-unicorn pe care îl poți călări

10.09.2021
Xpeng anunță primul robot-unicorn pe care îl poți călări

În timp ce americanii de la Boston Dynamics l-au creat pe Spot, câinele robot pentru investigații, chinezii de la Xpeng vor să construiască un robot-unicorn pe care să-l călărească copii.

Patrupedul robotizat va beneficia de cele mai avansate tehnologii chinezești din domeniul sistemelor de condus autonom, respectiv, capabilități AI pentru navigarea în condiții de teren variabil, recunoașterea obiectelor și ”interacțiune emoțională”,

Ilustrată doar cu o randare computerizată, creația celor de la Xpeng în niciun caz nu va avea agilitatea robotului Spot, dar probabil nici prețul de 75000 dolari ceru de compania americană. Excluzând orice posibilitate pentru substituirea trotinetei electrice pentru plimbările prin oraș, unicornul chinezesc are aproximativ înălțimea uni copil și „darul” de a putea vorbi cu aceștia.

Compania Boston Dynamics anunța anul trecut că robotul Spot pe care îl produce are prețul „mai mic decât al unei mașini”. Adevărul este undeva la mijloc, un exemplar Spot cu dotări de bază costând cam tot atât cât modelul cu dotări de bază Tesla Model S, o limuzină EV de top. Dar, spre deosebire de unicornul chinezesc, Spot chiar este cel mai avansat robot din lume, capabil să ajungă oriunde poate merge un om.

Deocamdată, nu este clar dacă Xpeng intenționează să livreze noul robot drept un produs comercial, pe care să-l vândă părinților dispuși să cheltuie câteva mii de dolari pentru a-și surprinde copii cu o jucărie mai deosebită, sau totul este un exercițiu de PR menit să anunțe debutul companiei în domeniul roboticii.

Păstrând aura de misticism creată în jurul acestui „unicorn”, Xpeng nu comunică detalii tehnice, indicând doar că acesta este doar primul reprezentant al unei familii de roboți, mult mai sofisticați.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult