Am aflat cât costă robotul Spot, care are prețul „mai mic decât al unei mașini”

18.06.2020
Am aflat cât costă robotul Spot, care are prețul „mai mic decât al unei mașini”

Compania Boston Dynamics a anunțat, în mai, că robotul Spot pe care îl produce are prețul „mai mic decât al unei mașini”, fără a oferi o cifră. IEE Spectrum estima că este vorba, totuși, de un automobil de lux.

Publicația nu s-a înșelat. Companiile americane pot achiziționa câinele robot la prețul de 74.500 de dolari, potrivit The Verge. Prețul este echivalent cu cel al modelului de bază Tesla Model S.

Prețul este piperat, dar producătorul susține că cei care îl cumpără primesc cel mai avansat robot din lume, capabil să ajungă oriunde poate merge un om.

Un robot multifuncțional

Robotul poate fi personalizat de clienți în funcție de nevoile lor. În Singapore a fost folosit pentru a informa cetățenii că trebuie să păstreze distanța unii față de alții în parcuri, în SUA un spital l-a folosit pentru trierea pacienților, iar în Noua Zeelandă Spot a păzit oi.

Sursa: Boston Dynamics

Robotul dezvoltat de Boston Dynamics are o autonomie de 90 de minute cu bateriile încărcate complet și poate transporta o greutate de 14 kg. Viteza maximă de deplasare este de 4,8 km/h.

„Patrupedul” merge pe orice tip de teren și se poate ridica singur în cazul în care cade. Mai mult, poate funcționa la temperaturi cuprinse între -25 și 45 de grade Celsius. Totodată, rezistă la ploi ușoare și dușuri de apă, dar și la praf.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei

Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală

Un chelner robot preia comenzi, face cafea și servește clienții cu băuturi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult