Zenbo: noul robot inteligent de la ASUS vrea să ne ajute în orice situaţie

30.05.2016

Cu siguranţă, cele mai aşteptate produse de la ASUS în cadrul conferinţei de la Computex au fost telefoanele Zenfone 3, însă cel mai suprinzător anunţ a fost Zenbo, un robot pentru acasă cu un preţ surprinzător. Acesta poate funcţiona autonom, fiind capabil să urmărească utilizatorii prin casă, să interacţioneze cu alte dispozitive inteligente şi să ofere acces rapid la orice informaţie de pe internet. Deşi nu cunoaştem informaţii despre hardware-ul din Zenbo, anumite caracteristici pot fi intuite din clipul de prezentare oficial.

Zenbo pare să fie un soi de asistent digital bazat pe inteligenţă artificială transpus într-o carcasă din plastic echipată cu roţi, baterii şi un display tactil. Acesta poate fi controlat cu ajutorul comenzilor vocale, sau printr-un smartphone (chiar şi de la distanţă) şi pare să dispună de un senzor Intel Real Sense (momentan neconfirmat) pentru a recunoaşte persoanele din casă.

Câteva dintre capabilităţile sale prezentate în clip sunt căutarea de reţete culinare online, cititul de poveşti interactive pentru copii, redarea de muzică şi filme, controlarea dispozitivelor Internet of Things precum lumini şi încuietori inteligente. ASUS a promis un SDK pentru dezvoltatori, pentru a facilita compatibilitatea cât mai multor servicii şi dispozitive cu Zenbo.

Noul robot de la ASUS nu are încă o dată de lansare, însă preţul său va fi undeva în jurul a 599 dolari, un preţ apropiat de cel al unei tablete high-end. În funcţie de cât de util va fi în viaţa de zi cu zi, Zenbo ar putea fi primul robot de succes de pe piaţă.

Citeşte şi Modelele Zenfone 3 Standard, Deluxe şi Ultra au fost dezvăluite. Ţintesc spre mid-range premium şi high-end

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult