Modelele Zenfone 3 Standard, Deluxe şi Ultra au fost dezvăluite. Ţintesc spre mid-range premium şi high-end

Modelele Zenfone 3 Standard, Deluxe şi Ultra au fost dezvăluite. Ţintesc spre mid-range premium şi high-end

Mult aşteptata serie de smartphone-uri Zenfone 3 de la ASUS a fost anunţată astăzi în cadrul unei conferinţe organizate în Taipei cu ocazia Computex 2016. Compania a dezvăluit trei noi modele, care vin cu un design complet nou, configuraţii hardware atrăgătoare şi preţuri atractive în comparaţie cu dispozitivele concurente care se adresează aceloraşi segmente de piaţă. Astfel, facem cunoştinţă cu noile Zenfone 3, Zenfone 3 Deluxe şi Zenfone 3 Ultra, noile smartphone-uri mid-range premium şi premium de la ASUS.

Zenfone 3

Zenfone 3 devine astfel modelul de bază al seriei noi. Telefonul este construit din sticlă 2.5D Gorilla de la Corning, acestea fiind prinse de o ramă metalică. Zenfone 3 vine cu un display Full HD de 5,5” cu panou IPS, chipset Snapdragon 625 de la Qualcomm cu procesor tactat la 2.0 GHz, 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare pentru varianta mai ieftină şi 4 GB RAM şi 64 GB stocare în varianta superioară. Desigur, acesta vine echipat cu un acumulator de 3.000 mAh, capabilităţi 4G, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2 şi capabilităţi dual-SIM, cel de-al doilea locaş pentru cartele putând fi folosit şi pentru carduri microSD.

Alte caracteristici interesante ar fi camera foto de 16 megapixeli cu senzor Sony IMX298 şi stabilizare optică (cu profil ridicat faţă de capacul din sticlă), un senzor de amprentă amplasat pe spatele dispozitivului şi mufa USB 2.0 cu mufă Type-C. Nu în ultimul rând, ASUS a integrat un sistem audio puternic la baza dispozitivului, iar mufa de căşti a primit certificare pentru redarea de conţinut Hi-Res Audio, lucru care îi va bucura cu siguranţă pe cinefili. Alături de Zenfone 3 în varianta standard, va fi lansată şi o versiune numită „Expression Series” în diverse culori şi modele pentru spatele de sticlă.

Zenfone 3 Deluxe

Cei care vor opta pentru modelul superior, Zenfone 3 Deluxe, vor primi un smartphone mai apropiat de ideea de flagship din 2016. Acesta vine cu un design unibody metalic, însă păstrează liniile standard ale formei lui Zenfone 3. ASUS a reuşit să ascundă antenele cumva în carcasa telefonului, spatele metalic fiind lipsit de inesteticile dungi din plastic. Spre diferenţă de modelul standard, Zenfone 3 Deluxe integrează însă un display de 5,7” bazat pe panou Super AMOLED, însă rezoluţia Full HD a rămas neschimbată. Acesta este împins de un chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare (o variantă cu 256 GB va fi lansată în viitor) şi toate celelalte caracteristici de care dispune şi modelul Zenfone 3 normal (senzor de amprentă, WiFi ac, dual-sim, Hi-Res Audio etc.).

Fiind un telefon bazat pe display AMOLED, Zenfone 3 Deluxe beneficiază de funcţia Always-On Display. De asemenea, vine cu un senzor foto SONY IMX318 de 23 de megapixeli cu stabilizare optică, oferind performanţă superioară modelului de bază atât în lumină naturală, cât şi atunci când condiţiile de fotografiere nu sunt tocmai ideale.

Zenfone 3 Ultra

În cele din urmă avem Zenfone 3 Ultra, un telefon gigant cu display Full HD IPS de 6,8”. Acesta nu este la fel de puternic precum modelul Deluxe, însă este mai performant decât Zenfone 3 standard. Pentru varianta Ultra, ASUS a apelat la Qualcomm pentru chipset-ul Snapdragon 652. Acesta este alăturat memoriei de 4 GB RAM şi acumulatorului de 4.600 mAh pentru a oferi o experienţă multimedia de calitate. Senzorul foto de 23 megapixeli este identic cu celd e pe modelul Deluxe, iar mufa USB Type-C poate fi folosită pentru a reda semnal 4K folosind standardul DisplayPort pe un ecran extern. Componenta Audio oferă certificare DTS, iar telefonul poate reda sunet surround 7.1 atunci când afişează conţinutul pe un sistem home cinema. La fel ca în cazul lui Deluxe, şi Zenfone 3 Ultra este construit cu o carcasă unibody metalică.

Toate cele trei dispozitive vin cu senzori foto de 8 megapixeli şi deschidere mare pe partea din faţă şi vin echipate cu Android 6.0, peste care a fost apălicată interfaţa ZenUI 3.0. Preţurile vor porni de la 249 de dolari pentru Zenfone 3, 499 de dolari pentru Zenfone 3 Deluxe şi 479 de dolari pentru varianta Ultra. Nu există încă o dată de lansare, însă este foarte posibil să le vedem curând pe piaţa din Asia. Vom reveni cu detalii atunci când vom afla şi informaţii concrete despre lansarea lor în România.

Citeşte şi Zenfone 3 şi Zenfone 3 Deluxe: primele imagini neoficiale

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult