Zgomotul de fundal din birouri este la mare căutare în pandemie

13.09.2020
Zgomotul de fundal din birouri este la mare căutare în pandemie

Oamenilor care lucrează de acasă le lipsesc zgomotele pe ce care le criticau uneori atunci când se aflau în birouri. Cererea pentru zgomot de fundal „de birou” este atât de mare încât inginerul audio Stéphane Pigeon a compus unul.

El este creatorul site-ului myNoise.net, folosit de oamenii care au nevoie de sunete de fundal care să îi ajute să se concentreze.

Citește și: Când ne vom întoarce la birou, după pandemie, s-ar putea să nu-l mai reunoaștem

Inițial, Pigeon a primit câteva cereri. „Am zis: Nu, nu, nu, nu voi face asta! (…) Oamenii nu doresc să asculte acele sunete”, a declarat el, citat de MIT Technology Review.

Zgomotul din birouri îi face pe oameni să se simtă în siguranță

Dar inginerul a continuat să primească solicitări pentru un astfel de zgomot de fundal. Când a venit pandemia, Pigeon a cedat și a realizat sunetul. Lansat în martie, „Calm Office” a fost rulat de 250.000 de ori și a devenit unul dintre cele mai populare pe myNoise.

Calm Office include sunete de taste, imprimante și de voci. Utilizatorii pot ajusta volumul la anumite efecte sonore și tonuri.

Citește și: Cheile locuinței ar putea fi clonate pe baza sunetului produs la folosirea încuietorii

Giedrius Norvilas, angajat la o companie de tehnologie din Belfast, Irlanda, a declarat că sunetul tastelor de pe alt site, Sound of Colleagues, îl face să se simtă „în siguranță”. Brynley Louise, în vârstă de 24 de ani, ascultă Calm Office atunci când îi lipsește ieșitul afară „în aceste timpuri ciudate”.

Liste cu astfel de sunete se găsesc și pe cel mai mare serviciu de streaming de muzică din lume, Spotify.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult