Amazon primește licență pentru Prime Air. Va începe să livreze pachete cu drone

01.09.2020
Amazon primește licență pentru Prime Air. Va începe să livreze pachete cu drone

Amazon Prime Air, serviciul de livrare aerian prin intermediul dronelor, ar putea deveni realitate foarte curând. Compania a demonstrat tehnologia în urmă cu mai mulți ani, însă abia acum, autoritățile americane permit Amazon să folosească drone pe teritoriul SUA pentru a începe un program de test pentru astfel de livrări. Practic, Amazon ar putea deveni primul magazin online care livrează către clienți produsele în zbor.

Prime Air ar putea livra pachete în doar 30 de minute pe distanțe de 25 de km

Desigur, acesta este doar primul pas. FAA, autoritatea aeriană din SUA permite Amazon să livreze într-o manieră sigură și eficientă pachete către clienți. Ba chiar dronele vor putea părăsi raza vizuală a operatorului, ceea ce înseamnă că livrările pot fi realizate pe distanțe mai mari, direct de la un depozit. O altă propunere ar fi fost livrarea tot prin intermediul camioanelor, dar livrarea simultană în fiecare dintre cartiere de pachete prin intermediul dronelor, care ar ateriza fiecare la ușa câte unui client.

Acum că are o licență de la FAA în SUA, Amazon plănuiește să înceapă programe de test. Compania deja are un nou model de dronă dezvoltată special în acest scop, care poate să decoleze vertical și apoi să schimbe direcția propulsiei pentru a putea să se miște mai repede pe orizontală, asemeni unui avion VTOL. Această dronă promite livrări pe distanțe de până la 25 km pentru pachete care cântăresc sub 2,5 kg. Astfel de livrări ar putea fi realizate în 30 de minute folosind această dronă.

Chiar dacă Amazon are acum o licență pentru livrări și chiar dacă este una dintre primele companii care a propus cea de acest gen, există deja concurenți. De exemplu Wing, care aparține Google, a primit această licență încă din aprilie, iar UPS folosește deja un program pilot de livrări prin intermediul dronelor. Diferența este că acele servicii sunt destinate altor companii, pe când Amazon dorește să livreze prin Prime Air direct către clienții săi.

Desigur, livrările cu drona vor trebui să se conformeze legislației în vigoare referitoare la zburatul deasupra zonelor populate, ceva ce va limita cu siguranță numărul de zone în care testele vor fi posibile. Totuși sunt așteptate modificări în legea din SUA care reglementează dronele și utilizarea lor deasupra mulțimilor de oameni.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult