Cum arată DJI Avata, noua dronă FPV de dimensiuni reduse

08.08.2022
Cum arată DJI Avata, noua dronă FPV de dimensiuni reduse

DJI urmează să lanseze o nouă dronă din gama sa de modele FPV. Aceasta va fi numită Avata, conform leak-urilor recente, iar acum avem primele imagini cu aceasta. Se pare că este vorba despre o dronă de dimensiuni mai mici decât cea a originalului FPV, care adoptă design-ul „cinewhoop”, cu patru elice în partea de jos, protejate de jur împrejur, pentru a evita accidentele în spații închise. Odată cu primele imagini apare și primul clip video, în care drona nu este surprinsă tocmai bine, dar confirmă compatibilitatea cu accesorii deja disponibile.

DJI Avata urmează să fie lansată în curând

DJI Avata ar urma să se lanseze în următoarele câteva luni, și ar fi cea de-a doua dronă FPV a companiei chineze. Spre diferență de alte modele FPV din piață, care merg spre dimensiuni cât mai mici cu greutate cât mai redusă, DJI Avata pare că va fi o dronă de dimensiuni ridicate. Cu o baterie mare și sistem de cameră stabilizat, Avata ar putea cântări în jur de 500 de grame, cu 250 de grame peste limita pentru care poți opera drone fără foarte multe restricții.

În termeni de performanță, sunt așteptate cel puțin capabilități comparabile cu cele ale DJI Mini 3 Pro, adică filmare în 4K la 60 de cadre pe secundă și fotografii la 48 megapixeli.

Anul trecut, odată cu DJI FPV, compania a lansat și câteva accesorii dedicate acestei categorii de produse. Ochelarii DJI Goggles, care se conectează la telecomandă și la dronă, cât și controller-ul cu mișcare FPV Motion, par a fi compatibile cu noua DJI Avata, întrucât drona a fost surprinsă într-un video pe Twitter utilizată alături de aceste două dispozitive extra.

Cel mai probabil însă, drona va fi livrată cu o telecomandă cu stick-uri, care oferă un stil de control mult mai precis decât cel bazat pe mișcarea mâinii.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult