Descoperire surpinzătoare făcută la o dronă care a ajuns într-un copac în timp ce trecea ilegal granița (FOTO)

04.05.2022
Descoperire surpinzătoare făcută la o dronă care a ajuns într-un copac în timp ce trecea ilegal granița (FOTO)
Dronă prinsă într-un copac (nu cea despre care este vorba în articol). Foto: Profimedia Images

Polițiștii au făcut o descoperire surprinzătoare la o dronă care a încercat să treacă granița dintre SUA și Canada. Aparatul de zbor avea agățată de el o pungă de cumpărături și s-a prins sau prăbușit în coroana unui copac.

Autoritățile canadiene au publicat imagini cu obiectele transportate de dronă: 11 pistoale. Majoritatea sunt modele interzise în statul nord-american. Pe unul dintre pistoale pare să fie șters numărul de serie. Ontario Provincial Police (OPP) încearcă să afle cine a trimis „pachetul” și cine urma să îl primească.


Poliția a fost chemată de localnici după ce o dronă de mari dimensiuni a fost văzută într-un copac din apropierea Râului St. Clair din apropiere de satul Port Lambton. Vehiculul aerian a fost dat jos din arbore de pompieri.

După ce drona a ajuns în copac, pilotul a fost văzut de martori fugind cu un vehicul.

Dronele, viitorul transporturilor

Există astăzi modele de drone, civile și militare, capabile să transporte sarcini foarte mari. Griff 300, produsă de Griff Aviation din Norvegia, poate ridica o greutate de peste 200 de kilograme.

dronă
Drona Griff 300

Cu preț mai accesibil este disponibil modelul Vulcan UAV Airlift, care poate transporta obiecte cu o greutate de până la 30 de kg. Și modelul capturat de OPP pare să fie un model produs de această companie.

În sectorul militar există modele la fel de impresionante. Malloy Aeronautics T400 este o dronă, produsă în Marea Britanie, capabilă să transporte o greutate maximă de 180 de kg. Aparatul de zbor poate prelua răniți de pe câmpul de luptă sau poate fi echipat cu mini-torpile. Acest model va intra în serviciul Marinei Britanice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult