DJI lansează Mini 2 SE, noul model de bază din portofoliul său de drone

10.02.2023
DJI lansează Mini 2 SE, noul model de bază din portofoliul său de drone

Seria de drone Mini de la DJI primește un nou membru săptămâna aceasta cu noul Mini 2 SE, o versiune puțin actualizată a modelului SE anterior, care deja era un soi de „rebranding” al primului model Mini, lansat în 2019. Practic, nici noul model nu are capabilități foto sau video cu foarte mult peste cele ale dronei care împlinește anul acesta patru ani, însă primește câteva upgrade-uri la nivelul capabilităților de zbor.

Mini 2 SE reprezintă un upgrade minor față de modelele anterioare din gama de drone DJI

Practic, DJI Mini 2 SE înlocuiește în ofertă Mini SE-ul de până acum. Acesta beneficiază de același design pe care modelele Mini 1 și Mini 2 l-au avut în trecut, cu un corp compact, elice pliabile și o cameră stabilizată pe trei axe, totul într-o dronă de 249 de grame, limita superioară pentru a putea zbura cu cele mai puține restricții în SUA și Europa.

Camera este aceeași, echipată cu un senzor de 1/2.3”, care poate realiza fotografii la 12 megapixeli și filmări în rezoluție 2.7K la 30 de cadre pe secundă. Mini 1 și Mini 2 SE beneficiau de aceleași capabilități la acest capitol, în timp ce Mini 2-ul din 2020 a făcut trecerea la 4K.

Cele două upgrade-uri pentru Mini 2 SE sunt destul de mici, astfel. În primul rând, avem o mică optimizare la nivelul consumului de baterie, autonomia crescând de la 30 la 31 de minute. Apoi, sistemul Enhanced Wi-Fi, care permitea zborul pe o rază de 4km, a fost înlocuit cu sistemul mai avansat de pe DJI Mini 2, adică OcuSync 2.0. Astfel, drona va avea semnal mai puternic și va putea zbura până la 10 km distanță.

Acest lucru nu va fi foarte practic, întrucât, legal, ai voie să operezi drone doar în raza vizuală, iar de pe la câteva sute de metri obiectele atât de mici nu mai sunt vizibile.

Prețul este același pe care îl avea și modelul Mini SE anterior, de 369 de dolari americani. Există și un pachet „Fly More” care include două baterii în plus, un încărcător pentru trei baterii, elice de rezervă și o geantă de transport. Acela costă 519 dolari americani.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult