DJI lansează oficial drona Mini 3, cu până la 51 de minute de zbor pe o singură baterie

09.12.2022
DJI lansează oficial drona Mini 3, cu până la 51 de minute de zbor pe o singură baterie

Așa cum era de așteptat, având în vedere că anumite magazine aveau deja produsul pe raft, DJI a anunțat oficial noua dronă compactă Mini 3, în varianta „non-Pro”. Noua „cameră” zburătoare are doar un design similar cu cel al modelului Mini 3 Pro, întrucât capabilitățile și funcțiile sale sunt destul de diferite în rest. Astfel, Mini 3 reprezintă mai degrabă un upgrade minor pentru cei care au Mini 2 deja, și nu este nicio alternativă mai ieftină la Mini 3 Pro, renunțând la anumite capabilități.

DJI Mini 3 renunță la senzorii de proximitate

DJI Mini 3, la fel ca Mini 2, oferă o rezoluție maximă de filmare de 4K la 30 de cadre pe secundă. Ce este nou însă este senzorul foto, care este mai performant și care integrează ISO nativ dual. Astfel în lumină slabă, imaginile vor fi captate la calitate înaltă. O altă noutate față de Mini 2 este filmare „HDR”, însă nu în format HDR, ci cu zonele luminate și cele în umbră egalizate, așa cum se întâmplă cu fotografiile de pe smartphone-uri.

Pentru că nu include senzori de proximitate, drona nu poate evita obstacolele, așa cum o face Mini 3 Pro, iar acest lucru înseamnă că și funcțiile de urmărire automată ActiveTrack sunt absente de pe acest model. Singurul senzor prezent este cel din partea de jos, care asistă drona la aterizare.

dji mini 3 pro non-pro

Fiind un model DJI Mini, drona are sub 249 de grame greutate cu tot cu baterie, ceea ce înseamnă că poate fi folosită în mai multe situații decât o dronă mare. Anumite țări nu cer permis pentru drone atât de mici, însă în România este necesar un permis pentru orice tip de dronă cu cameră foto. Deși este ilegal în majoritatea țărilor să zbori cu drona fără să o vezi direct, DJI promite semnal video transmis în timp real până la distanță de 10 km, iar autonomia este de până la 38 de minute cu o baterie standard, sau 51 de minute cu o baterie extinsă (disponibilă doar în SUA), care aduce însă greutatea dronei la peste 249 de grame.

La fel ca DJI Min 3 Pro, și Mini 3 „standard” oferă posibilitatea de a întoarce camera la 90 de grade pentru fotografii și filmări în mod portret, pentru postări pe rețele de socializare. De asemenea, rezistența la vânt de nivel 3 va asigura stabilizare până la vânt cu viteză de 38 km/h.

dji mini 3 rc

Prețul este semnificativ mai mic decât cel al modelului Pro

DJI Mini 3 se lansează la un preț de pornire de 489 de euro, pentru varianta fără accesorii, adică doar drona. Acest pachet este pentru cei care au deja o telecomandă. Cei care vor un pachet cu telecomandă fără ecran, care se conectează la smartphone, vor trebui să cheltuie 579 de euro, în timp ce pachetul Fly More cu aceeași telecomandă costă 768 euro, integrând două baterii în plus, seturi de schimb de elice, un încărcător pentru trei baterii și o geantă de transport. În cele din urmă, varianta cu DJI-RC, telecomanda cu ecran integrat, pornește de la 749 euro și ajunge la 938 euro pentru pachetul Fly More.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult