Drona DJI Mini 3 „non-Pro” este deja pe rafturile magazinelor din SUA, înainte de lansare

05.12.2022
Drona DJI Mini 3 „non-Pro” este deja pe rafturile magazinelor din SUA, înainte de lansare

Lansarea DJI Mini 3 Pro a fost deopotrivă un motiv de bucurie pentru fanii dronelor de dimensiuni mici, dar și de dezamăgire, întrucât prețul față de versiunea Mini 2 era semnificativ mai mare. Se pare însă că Mini 3 Pro nu este tocmai un produs adresat celor care aveau deja Mini 2, întrucât în viitorul foarte apropiat va lansa și o versiune de dronă Mini 3 „Non-Pro”, care ar putea intra în oferta magazinelor la un preț mai mic. Deja există fotografii reale cu noul model de pe rafturile magazinelor, ceea ce sugerează un anunț oficial iminent.

DJI Mini 3 renunță la funcții „Pro” pentru a atinge un preț mai mic

Nu este prima dată când un nou produs de la DJI ajunge în magazine înainte de lansare. Se pare că DJI Min 3 este deja în depozitele marilor lanțuri de magazine partenere, acestea așteptând doar anunțul oficial pentru a putea pune produsul în vânzare. În cazul unui magazin Best Buy din SUA, angajații săi nu au mai avut răbdare și au pus deja Mini 3 la vânzare, dezvăluind astfel că drona există, dar totodată oferind și un preț oficial pentru aceasta.

Se pare că DJI Mini 3 va fi disponibil într-un kit numit „Fly Mode”, care include drona și controller-ul cu display, DJI RC, lansat odată cu Mini 3 Pro. Fiind un kit extra, acesta include și două baterii în plus (3 în total) și un încărcător pentru acestea. Pachetul complet costă 859 dolari americani în Best Buy, cu vreo 200 de dolari mai ieftin decât pachetul Mini 3 Pro cu Fly More Combo și controller cu ecran.

Bateriile vor oferi mai mult de 34 de minute de zbor, așa cum promite Mini 3 Pro, însă greutatea este păstrată sub 249 de grame. DJI a putut realiza acest lucru prin renunțarea la anumite componente „Pro”. Asta înseamnă că DJI Mini 3, la fel ca modelele Mini, Mini SE și Mini 2, nu va integra senzori pentru evitarea obstacolelor. De asemenea, Mini 3 folosește o tehnologie wireless cu putere mai mică, promițând 10 km de acoperire pentru control de la distanță, față de 12 km pe Mini 3 Pro.

Există însă și o parte bună. În locul senzorilor, primești o dronă la fel de capabilă în fotografiere și filmare precum Mini 3 Pro, întrucât se pare că cele două drone folosesc aceleași camere, cu același senzor de 1/1.3”.

Așteptăm anunțul oficial pentru a afla cât costă drona în afara pachetului Fly More, când va fi disponibilă în magazine și care vor fi prețul oficial în euro pentru toate pachetele în care va fi disponibilă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult