DJI Mavic 3 Classic: o nouă dronă foto/video pentru profesioniști, cu autonomie de 46 de minute

03.11.2022
DJI Mavic 3 Classic: o nouă dronă foto/video pentru profesioniști, cu autonomie de 46 de minute

Seria de drone Mavic 3 de la DJI primește un nou membru. După debutul de anul trecut, care a integrat modelele „standard” și Cine, două drone profesionale foarte scumpe și foarte performante, modelul Mavic 3 Classic pare să fie dedicat profesioniștilor care nu au nevoie de toate funcțiile avansate de pe celelalte două modele, cât și celor pasionați care își doresc o dronă mai performantă, cu autonomie mare.

DJI Mavic 3 Classic renunță la lentila cu zoom și alte câteva elemente

În materie de performanțe, Mavic 3 Classic oferă unul dintre cele mai performante camere de pe o astfel de dronă de captură foto și video: un senzor pe format Micro Four Thirds, mai mare decât cele de 1”, cu rezoluție de 20 megapixeli. Ar putea fi chiar senzorul integrat în camere foto precum Panasonic GH5. Drona oferă astfel fotografii de rezoluție mare, dar și filmare video la rezoluție 5.1K, cu stabilizare gimbal pe trei axe. Obiectivul oferă o perspectivă echivalentă cu 24mm pe full-frame cu diafragmă f/2.8.

Practic, Mavic 3 Classic pierde camera cu zoom de pe variantele anterioare, oferind o singură lentilă și un singur senzor. Acestea sunt însă aceleași de pe modelele deja lansate. Există și posibilitatea de zoom 3x digital, însă rezultatele nu vor fi impresionante, în comparație cu celelalte Mavic 3.

Pentru a-și merita locul  în gama superioară de drone de la DJI, Mavic 3 Classic beneficiază de o baterie mare, care poate oferi până la 46 minute de autonomie la o singură încărcare, cel mai probabil, în condiții ideale de utilizare. În realitate, aceste valori ar putea ajunge până pe la 35-40 minute, în funcție de condițiile meteo. Drona promite și acoperire mare de control, putând zbura până la o distanță de 15 km de punctul inițial. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei OccuSync 3.

Poți folosi noua dronă cu mai multe tipuri de telecomenzi

În materie de sisteme de control, DJI Mavic 3 Classic este compatibil cu mai multe tipuri de telecomenzi, deci dacă faci upgrade de la un model inferior sau mai vechi, nu va trebui să schimbi toată „trusa”. Poți folosi Mavic 3 Classic cu DJI RC, RC-N1 și RC Pro, lansate în ultimii doi ani cu diverse modele de dronă.

dji mavic 3 classic in flight

Când vine vorba despre preț, însă, DJI Mavic 3 Classic oferă doar mici reduceri față de Mavic 3 și Mavic 3 Cine. Drona fără telecomandă costă 1.469 dolari americani, iar cel mai ieftin pachet cu telecomandă pornește de la 1.599 dolari, cu modelul RC-N1, același livrat și cu DJI Mini 2.

Prețuri DJI Mavic 3 Classic și accesorii

  • DJI Mavic 3 Classic (fără telecomandă) – 1,469 dolari
  • DJI Mavic 3 Classic cu RC-N1 – 1,599 dolari
  • DJI Mavic 3 Classic cu DJI RC – 1,749 dolari
  • DJI Mavic 3 Fly More Kit – 649 dolari
  • DJI Mavic 3 Fly More Kit geantă – 599 dolari
  • DJI Mavic 3 Classic filtre ND – 129 dolari
  • DJI Mavic 3 Classic lentil wide-angle – 129 dolari
  • DJI Mavic 3 Classic storage cover – 39 dolari
  • DJI Mavic 3 Classic hub încărcare baterii – 99 dolari
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult