DJI pregătește drona Mini SE, un model mai ieftin decât Mini 2

16.06.2021
DJI pregătește drona Mini SE, un model mai ieftin decât Mini 2

Seria de drone Mini de la DJI a demonstrat deja că majoritatea utilizatorilor amatori de drone nu au nevoie de modele foarte scumpe pentru a obține filmări din aer la calitate înaltă. De asemenea, menținerea acestor drone sub greutatea de 250 de grame permite mai multor utilizatori amatori să piloteze drone, chiar și fără un permis de pilot, sau fără să înregistreze drona în anumite țări. După două modele de succes, compania pare să meargă și mai departe, pregătind un model mai ieftin, inspirat parcă de strategia Apple: DJI Mini SE.

DJI Mini SE ar putea fi o relansare a modelului Mini 1, la un preț mai mic

Așa cum ne-am obișnuit deja de ceva vreme, noua dronă de la DJI nu a fost încă anunțată oficial, însă deja a fost depistată pe rafturile unor magazine din SUA. De data aceasta, drona a fost văzută în supermarket-urile Walmart din SUA, unde au fost afișate carduri cu drona la raft, probabil pentru un soi de pre-comandă. Cu această ocazie aflăm însă și prețul noii drone: doar 299 dolari americani, o reducere de preț de 100 de dolari față de versiunile Mini și Mini 2, care au fost lansate în anii precedenți.

Desigur, cu un preț mai mic, ne așteptăm și la capabilități mai limitate, cel puțin față de DJI Mini 2. Există posibilitatea ca noua dronă de buget să fie doar un DJI Mini 1 cu branding nou „Mini SE”. Astfel, în stilul Apple, DJI ar putea vinde o nouă dronă cu hardware-ul mai vechi de pe varianta precedentă, fără îmbunătățirile pe care le-a primit Mini 2.

Astfel, DJI Mini SE ar putea fi limitată la filmare la rezoluție 2.7K, ar putea oferi o acoperire mai mică pentru telecomandă și ar putea fi echipată cu o mufă micro-USB, nu USB-C pentru conectare la computer sau încărcare.

Având în vedere că DJI Mini SE este deja promovată pe rafturile magazinelor, ne putem aștepta la o lansare oficială în următoarele câteva săptămâni.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult