DJI pregătește lansarea Mavic Air 2, drona cu filmare 4K la 90 FPS

27.04.2020
DJI pregătește lansarea Mavic Air 2, drona cu filmare 4K la 90 FPS

DJI ar trebui să lanseze astăzi noua dronă Mavic Air 2, un model la limita între categoriile „enthusiast” și „professional”. Acesta ar trebui să păstreze multe dintre funcțiile și capabilitățile modelelor Mavic 2 Zoom și Mavic 2 Pro, în timp ce oferă un design pliabil compact și performanță foto/video comparabilă, chiar dacă nu la fel de înaltă. Acest model va fi cu siguranță unul de succes între cei pasionați de drone, continuând ideea din spatele originalului DJI Mavic Air, de a oferi performanță de top la un preț mai mic.

Primele imagini cu drona au apărut în urmă cu doar câteva săptămâni, aceasta fiind fotografiată în Brazilia de comisia care aprobă dispozitivele electronice pentru vânzare în urma unor teste. Noile imagini cu Mavic Air 2 par a fi chiar fotografii oficiale de presă, care prezintă atât drona, cât și noua telecomandă din mai multe unghiuri. Astfel, producătorul DJI nu va mai avea foarte multe surprize la acest capitol diseară, când va avea loc prezentarea oficială. Totuși, ar putea apărea câteva noutăți la capitolul software, despre care încă nu știm mare lucru.

Se pare că Mavic Air 2 se inspiră de la modelele Mavic 2 Pro și Zoom, adoptând o culoare predominant gri a carcasei, cu formă simlară. Diferența vine însă în materie de dimensiuni și performanță. În teorie, Mavic Air 2 va putea zbura mai puțin timp, iar materialul video înregistrat de acest model ar trebui să ofere o calitate inferioară.

Totuși, drona beneficiază de un senzor Sony IMX586 de 48 megapixeli, folosit de multe smartphone-uri în ultimul an. Acesta va permite filmare la rezoluție 4K la 90 de cadre pe secundă, conform celor mai recente zvonuri, cât și o nouă tehnologie ActiveTrack 3.0, care poate urmări subiectul dorit în timp ce ferește drona de impactul cu diverse obstacole.

Și telecomanda este complet nouă, aceasta schimbând suportul pentru telefon. Acesta este poziționat acum deasupra telecomenzii și oferă aceleași butoane ca și până acum: două stick-uri analogice, un buton pentru întoarcerea dronei, buton power, un buton pentru schimbarea modurilor de fotografiere sau filmare, o rotiță pentru configurări rapide și un declanșator. În cele din urmă, se pare că drona va putea opera în modurile normal, sport și tepied. Aceste setări vor afecta atât viteza dronei, cât și calitatea stabilizării.

Pe modul trepied, aceasta se va mișca mai lent dar va menține imaginea complet nemișcată, modul normal va opera mai rapid, dar va sacrifica puțină stabilizare, în timp ce modul sport este concentrat pe viteză cât mai mare, în detrimentul stabilizării.

Urmează să aflăm mai târziu cât de scump va fi acest model și când va putea fi comandat. Este posibil ca Mavic Air 2 să intre însă în ofertă la un preț de sub 1.000 de euro.

(via Slashgear)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult