Dronele care luptă împotriva coronavirusului pot dezinfecta zone greu accesibile sau lua temperatura oamenilor

22.04.2020
Dronele care luptă împotriva coronavirusului pot dezinfecta zone greu accesibile sau lua temperatura oamenilor

Dronele sunt folosite tot mai mult în lupta cu pandemia COVID-19. O companie din statul american Texas a lansat un model care ajută la combaterea coronavirusului într-un mod inedit.

Aertos 120-UVC Indoor Disinfection Drone, creată de Digital Aerolus, poate dezinfecta zone greu accesibile, transmite CNET.

Vehiculul aerian a fost gândit pentru a acționa în locurile care sunt sigur contaminate cu coronavirusul care provoacă boala COVID-19.

Digital Aerolus produce drone specializate, care acționează în zone periculoase pentru oameni, ca de exemplu în centrale nucleare sau canalizări.

Aertos 120-UVC este echipată cu lumini ultraviolete, folosite deja pentru eliminarea virusurilor și a bacteriilor în spitale și alte locuri.

Acesta nu este singurul model de dronă folosit în lupta cu COVID-19. Poliţia din Spania foloseşte modele echipate cu difuzoare pentru a-i trimite pe oamenii aflaţi pe străzi acasă. „Nu vom ezita să folosim toate măsurile pe care le avem la dispoziţie pentru a-ţi asigura siguranţa şi siguranţa tuturor”, a scris poliţia pe Twitter, luna trecută.

Revenind în SUA, compania Draganfly a testat drone capabile să măsoare temperatura și pulsul oamenilor, potrivit The Next Web. Senzorii acestora permit depistarea de la o distanță de până la 50 de metri a persoanelor care strănută, tușesc sau nu respectă regulile de distanțare socială.

Orașul Westport, din Connecticut, este primul care folosește dronele Draganfly, pentru supravegherea persoanelor în vârstă și a mulțimilor.

Draganfly face eforturi pentru a nu fi luată drept o companie care întărește statul „Big Brother”. Firma susține că nu folosește tehnologie de recunoaștere facială, iar toate datele colectate sunt anonimizate.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a dus la creșterea nivelului de supraveghere a populației la nivel mondial, atât în statele totalitariste cât și în cele democratice. Mai mulți cercetători și oameni care militează pentru drepturile omului se tem că toate aceste măsuri ar putea rămâne și după ce pericolul COVID-19 trece, de aceea îndeamnă cetățenii să fie vigilenți.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult