Snapchat lansează Pixy o drona „de buzunar” pentru poze și filmări rapide. VIDEO

29.04.2022
Snapchat lansează Pixy o drona „de buzunar” pentru poze și filmări rapide. VIDEO

Snap Inc., compania care deține Snapchat, a anunțat prima sa dronă echipată cu o cameră foto. Aceasta se numește Pixy și este una dintre cele mai mici drone de pe piață. De fapt, încadrarea Snap Pixy sub categoria dronelor așa cum le știm în prezent, este incorectă, întrucât nu ai control direct asupra acesteia. Snap a realizat mai degrabă o cameră zburătoare, cu capabilități limitate, dar care ar putea fi un instrument distractiv pentru realizarea de fotografii și filmări pentru rețelele de socializare.

Snap Pixy este o dronă pentru selfie-uri

Așa cum ochelarii Spectacles de la Snap nu ofereau cea mai bună calitate foto sau video, dar asigurau că poți avea cu tine o cameră tot timpul, cu care să faci rapid fotografii, așa și Snap Pixy permite filmări scurte pe unul dintre cele patru programe prestabilite.

Snap Pixy este o „dronă” de numai 101 grame, care este echipată cu patru motoare, două camere și o carcasă din plastic. Elicele motoarelor nu sunt libere, deci „drona” este protejată în cazul unui accident, în timp ce elicele nu pot pune în pericol persoanele din jur.

Pixy pare să fie însă gândită mai degrabă sub formă de cameră point & shoot, spre diferență de dronele de la DJI, care necesită control cu o telecomandă dedicată și ceva antrenament pentru a stăpâni complet controlul acestora. Pentru Pixy este de ajuns să selectezi programul dorit folosind o rotiță similară cu ceea ce găsim pe camerele foto și să apeși pe un buton. Drona va recunoaște persoana din cadru și va face una dintre cele patru mișcări: poate să stea pe loc, să se învârtă în jurul subiectului, sau să te urmărească atunci când mergi sau fugi. Camera oferă filmări la rezoluție 2,7K, dar materialele arătate de companie sugerează că nu vom vedea o calitate prea înaltă a filmărilor și fotografiilor.

Totul este înregistrat pe memoria internă a dronei, iar transferul se face prin intermediul aplicației Snapchat Memories. Nu există un slot SD, iar bateria este recomandată pentru 5 sau 8 zboruri. Fiecare zbor durează 10-30 secunde, în funcție de programul ales. De asemenea, bateria poate fi scoasă și înlocuită rapid cu o altă baterie. Snap vinde și baterii separat.

Drona este realizată pentru a fi ușor de folosit

Este interesant însă că singura metodă de „aterizare” este să întinzi mâna sub Pixy cât timp este în zbor, iar aceasta va ateriza în palma ta. Există în aplicație și posibilitatea de a ateriza „de urgență”. Aplicația permite și editarea materialelor, aplicând filtre AR peste acestea sau efecte speciale, similare cu ceea ce oferă aplicația Snapchat principală, sau ochelarii Spectacles.

Vânzările pentru Pixy vor începe în SUA și Franța pe site-ul companiei, pentru început, livrările fiind programate peste 3 luni (iulie 2022). Prețul pornește de la 230 de euro, pentru pachetul de bază, sau 250 euro pentru pachetul cu două baterii. În cutie sunt incluse un cablu de alimentare și un bumper cu bretea, care poate fi folosit pentru a căra drona asemeni unei borsete. Pachetul cu două baterii vine și cu un încărcător special, care le alimentează pe amândouă simultan.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult