VIDEO: Dronă cu aruncător de flăcări, folosită pentru a distruge cuiburi de viespi

14.12.2020
VIDEO: Dronă cu aruncător de flăcări, folosită pentru a distruge cuiburi de viespi
Foto: captură de ecran

O dronă echipată cu un aruncător de flăcări a fost folosită de voluntari în China pentru a distruge cuiburi de viespi aflate în copaci.

Potrivit presei din statul asiatic, aparatul de zbor a distrus zeci de cuiburi până acum. Aruncătorul de flăcări folosește benzină pentru a incinera structurile construite de insecte.

Grupul de voluntari care a dezvoltat drona, numit Blue Sky Rescue, le-a dat o mână de ajutor în lupta cu insectele locuitorilor din satele de lângă orașul Chongqing.

Banii pentru dispozitiv – echivalentul a aproximativ 12.200 de dolari – au fost strânși din donații.

O dronă apreciată de localnici

În clipurile video cu drona în acțiune, care circulă pe internet, pot fi văzuți săteni care aplaudă atunci când aparatul de zbor distruge cuiburile.

„Acum nu trebuie să ne mai temem că vom fi înțepați de viespi”, a declarat un localnic.

Blue Sky Rescue efectuează și misiuni de căutare și salvare în zonă.

Dronele îndeplinesc tot mai multe sarcini dificile. O dronă autonomă capabilă să culeagă fructe, dezvoltată în Israel, va intra în producția de serie după ce compania care a dezvoltat-o a primit o nouă rundă de investiții, în valoare de 20 de milioane de dolari.

Totodată, în zonele din Canada afectate de incendii, un startup folosește drone pentru a planta copaci rapid și la costuri reduse. Aparatele de zbor sunt mult mai eficiente decât oamenii, fiind capabile să planteze 40.000 de copaci în 30 de zile.

Sursa: GlobalNews.ca

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult