Pioneer ne pregăteşte discul Blu Ray de 400 GB

07.07.2008
Pioneer ne pregăteşte discul Blu Ray de 400 GB

Veşti foarte bune pentru colecţionarii de filme HD şi jocuri disponibile pe torente – Pioneer este pe cale să realizeze un disc optic compatibil Blu-Ray, cu 16 straturi (layere), a cărui capacitate totală de 400 GB este comparabilă cu cea a unui hard de talie medie spre mare. Fiecare strat poate stoca 25 GB, exact cât oferă un disc Blu-Ray single-layer.

Pioneer 400 GB Blu Ray Disk

Deşi Pioneer a afirmat că discurile de 400 GB vor fi compatibile cu unităţile Blu-Ray (momentan pot fi doar citite, nu sunt inscriptibile), ulterior a adăugat că sunt necesare nişte mici modificări la nivelul blocului optic pentru ca datele să poată fi accesate. Să înţeleg că, dacă aspir la discul suprem, trebuie să aleg un player Blu-Ray Pioneer? Pentru că nu cred că restul producătorilor se vor grăbi să-şi facă modificările de dragul concurenţei. Apele se vor limpezi pe 13 iulie, dată la care Pioneer va prezenta prototipul, cu ocazia unui simpozion ce va avea loc în Hawaii.

În orice caz, chiar dacă se clarifică problema compatibilităţii, preţul va fi cu siguranţă o barieră greu de trecut pentru mulţi dintre noi. Deşi nu s-a menţionat nimic despre cost, nu e cazul să visăm cum că Pioneer va comercializa discuri de 400 GB la 100 de Euro. Poate 1000.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News