Realme pregătește un concurent ieftin pentru Chromecast cu Google TV

11.10.2021
Realme pregătește un concurent ieftin pentru Chromecast cu Google TV

Chiar dacă toate televizoarele din prezent sunt acum „inteligente”, există destui utilizatori care preferă un stick HDMI care poate oferi o experiență de utilizare diferită. De exemplu, cei care își doresc experiența Google TV, dar care nu au un televizor cu Android, pot să îl „transforme” rapid într-unul. Din păcate, în afară de Chromecast with Google TV, nu au existat foarte multe opțiuni pentru a primi această experiență, dar acest lucru se va schimba în curând. Realme pregătește un stick HDMI cu sistemul de operare Google la pachet.

Realme va fi prima companie care lansează un stick 4K cu Google TV

Chiar dacă nu a fost încă anunțat oficial, Realme a publicat câteva detalii despre 4K Smart Google TV Stick. Așa cum sugerează și numele, vorbim despre un dispozitiv în forma unui stick cu mufă HDMI în capăt și o mufă USB-C pe laterală, pentru alimentare. Singurul alt element distinctiv de pe carcasa lui pare să fie un LED alb, care indică starea de funcționare a dispozitivului.

Realme 4K Smart Google TV stick OS

Față de stick-urile și celelalte TV Box-uri echipate cu Android TV, Realme 4K Smart Google TV Stick rulează însă sistemul de operare mai nou, cu interfața Google TV, la fel ca cel mai recent model Chromecast. Chiar dacă la bază este tot sistemul de operare Android TV, pe Google TV, totul este mai bine organizat, conținutul fiind accesibil direct din meniul principal, pentru fiecare „canal” în parte, indiferent de serviciul pe care este disponibil.

Printre capabilitățile tehnice ale acestui stick se numără compatibilitatea HDMI 2.1, rezoluție 4K la 60 Hz și posibilitatea de a reda conținut HDR10+. Fiind un dispozitiv Google TV, va fi compatibil cu toate aplicațiile și serviciile pe care le poți găsi pe Chromecast. De asemenea, fiind bazat pe Android, cu siguranță vor putea fi instalate și alte aplicații din Play Store, sau chiar în format .apk, pentru cele care nu sunt listate.

Realme 4K Smart Google TV stick assistant

Având în vedere că vorbim despre un dispozitiv Realme, 4K Smart Google TV Stick va veni probabil la un preț mai mic decât Chromecast-ul de la Google, mai ales că se pare că nu va include o telecomandă în pachet. Anunțul oficial este așteptat foarte curând, pe 13 octombrie.

sursa: Realme

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult