Chromecast with Google TV, anunțat oficial. Vine cu o nouă platformă software la preț accesibil

01.10.2020
Chromecast with Google TV, anunțat oficial. Vine cu o nouă platformă software la preț accesibil

Google a schimbat complet dispozitivele Chromecast, lansând în sfârșit modelul Chromecast with Google TV. Se pare că platforma Android TV va migra în timp către acest „Google TV”, care pare să fie mai degrabă un „skin” aplicat peste sistemul de operare pentru televizoare. Acesta este mult mai bine organizat, fiind concentrat pe acces rapid la conținut. Dispozitivul vine cu o telecomandă Bluetooth în pachet și pare să înlocuiască în ofertă modelul Chromecast Ultra.

Chromecast with Google TV înlocuiește Chromecast Ultra în ofertă

Chromecast with Google TV beneficiază de capabilități de afișare 4K în format HDR la 60 de cadre pe secundă, fiind compatibil cu orice tip de conținut livrează în acest moment platformele de streaming video precum Netflix, YouTube sau Amazon Prime. De asemenea, acesta este compatibil cu standardul de afișare HDR Dolby Vision.

Google TV

În materie de design și simplitate în utilizare este similar cu alte Chromecast-uri din trecut. Acesta se conectează la un port HDMI al televizorului, se alimentează de la priză sau USB și beneficiază de telecomandă cu suport pentru Google Assistant. Telecomanda oferă butoane dedicate pentru YouTube și Netflix. Chiar dacă este compatibilă cu Bluetooth, telecomanda are și senzor IR pentru controlul televizorului.

Se pare că interfața Google TV va fi lansată și pe televizoare de anul viitor, însă aceasta va exista în paralel cu Android 11 standard pe anumite modele. Ciudat este faptul că serviciul Stadia nu este preinstalat pe noul Chromecast with Google TV, chiar dacă deja utilizatorii au demonstrat că apk-ul poate fi instalat și folosit fără probleme.

Chromecast with Google TV connected

Prețul de 50 de dolari/euro este însă cel mai interesant lucru la acest dispozitiv. Practic, poți să transformi orice televizor 4K, indiferent de model și de sistemul de operare preinstalat, într-unul cu Google TV cu doar 50 de euro. Dispozitivul este disponibil la precomandă în Australia, Canada, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Spania și Marea Britanie. În SUA a fost deja disponibil în magazine încă de dinaintea anunțului oficial.

sursa: The Verge, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult