Adobe a lansat un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat. Ce funcții oferă

21.02.2024
Adobe a lansat un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat. Ce funcții oferă

Adobe a lansat un asistent AI pentru Reader și Acrobat, care promite să revoluționeze modul în care utilizăm documentele PDF. Noul asistent AI, care se află în faza beta, este conceput pentru a facilita interacțiunea utilizatorilor cu documentele PDF, permițându-le să pună întrebări, să obțină rezumate și să obțină informații din  email-uri, rapoarte și prezentări, scrie The Verge.

Dezvoltat pe baza inteligenței artificiale generative, asistentul AI al Adobe este proiectat pentru a îmbunătăți semnificativ eficiența muncii cu documentele voluminoase. Conform declarațiilor lui Abhigyan Modi, vicepreședinte senior al Document Cloud la Adobe, această tehnologie promite o experiență mai inteligentă, transformând informațiile din PDF-uri într-un mod rapid și eficient.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestui asistent AI este capacitatea sa de a analiza structura și conținutul documentelor PDF, bazându-se pe modele de AI și învățare automată similare cu cele care alimentează Acrobat Liquid Mode.

Ce funcții oferă noul asistent AI dezvoltat de Adobe

Asistentul AI oferă o serie de funcții inovatoare, printre care: sugestii de întrebări bazate pe conținutul documentului și răspunsuri, rezumate care oferă o prezentare concisă a documentelor lungi; citate inteligente generate cu ajutorul unui motor personalizat al Adobe; navigare facilă prin crearea de linkuri, cât și formatarea informațiilor în diferite tipuri de conținut.

Aceste caracteristici sunt menite să simplifice munca cu documente extinse, reducând timpul necesar pentru a extrage informații relevante și pentru a crea noi documente. În plus, asistentul AI este compatibil cu diverse formate de documente suportate de aplicație, inclusiv Word și PowerPoint.

Adobe vorbește, de asemenea, despre angajamentul său față de securitatea datelor și etica în IA, asigurând utilizatorii că asistentul AI este dezvoltat în conformitate cu cele mai înalte standarde. Compania garantează că nu stochează sau utilizează conținutul documentelor clienților pentru a instrui asistentul AI fără consimțământul acestora și exclude utilizarea modelelor de IA ale unor terțe părți pentru instruirea pe datele clienților Adobe.

În prezent, asistentul AI este disponibil pentru clienții Acrobat Individual, Pro și Teams, precum și pentru cei care testează versiunea Pro în perioada de încercare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult