Aplicația ChatGPT, disponibilă acum și în Google Play Store

26.07.2023
Aplicația ChatGPT, disponibilă acum și în Google Play Store

ChatGPT continuă să capitalizeze pe baza faptului că a „furat” startul în domeniul modelelor lingvistice cu AI, lansând deja o aplicație oficială pentru Android, după ce cu doar câteva luni în urmă, lansa o variantă de iOS. Între timp, Google abia a făcut disponibil Bard AI în browser pentru mai multe țări, fără să promită o aplicație dedicată pentru dispozitive mobile, nici măcar una pentru Android, propria sa platformă software.

Poți folosi acum ChatGPT direct pe telefonul tău cu Android

Noua aplicație ChatGPT a fost lansată pe Google Play Store în câteva țări, momentan, însă va veni și în alte regiuni în „următoarele câteva săptămâni”. Primele țări care au acces la ChatGPT pe dispozitive Android în cadrul aplicației oficiale sunt SUA, India, Bangladesh și Brazilia. Aplicația oferă acces la întreaga funcționalitate ChatGPT, pe care o poți găsi și în browser. Desigur, fiind vorba despre Android, nu te oprește nimic să cauți și să descarci aplicația în format .apk și să o instalezi pe dispozitivul tău mobil, chiar dacă nu o găsești în Play Store-ul de România.

Ar trebui însă să cauți o sursă cu reputație bună pentru a descărca a aplicații de Android, pentru a te feri de malware și aplicații modificate.

Odată instalată, aplicația oferă acces la istoricul ChatGPT, sincronizând „discuțiile” cu AI-ul pe care le-ai pornit deja în browser. De asemenea, versiunea GPT-4 este disponibilă în aplicația de mobil, pentru cei care plătesc pentru abonamentul „Pro”.

OpenAI pare că încearcă să împingă ChatGPT cât mai repede în mâinile utilizatorilor, prin toate metodele posibile. Recent, Microsoft a anunțat că va permite utilizarea Bing AI, care folosește tot ChatGPT, inclusiv pe browser-ele Chrome și Safari, după ce o perioadă de câteva luni, acesta putea fi folosit doar pe browser-ul Edge.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult