Bard, AI-ul concurent cu ChatGPT de la Google, disponibil deja în versiune beta

22.03.2023
Bard, AI-ul concurent cu ChatGPT de la Google, disponibil deja în versiune beta

Se pare că Google este într-un mod de funcționare haotic în jurul AI-ului de chat Bard. Pe de-o parte promitea acces rapid celor din comunitatea Pixel Superuser, pe de altă parte, a lansat un beta pentru utilizatorii din SUA și Marea Britanie. Practic, oricine se află în aceste țări poate intra pe bard.google.com și poate cere să se înscrie pe lista de așteptare pentru a testa chatbot-ul companiei, practic alternativa sa la ChatGPT.

Google Bard AI este testat momentan doar în SUA și Marea Britanie

Compania Google pare să fie ceva mai precaută decât au fost OpenAI și Microsoft atunci când au lansat soluțiile bazate pe ChatGPT. Atunci când intri prima dată pe Bard, Google avertizează că este doar un „experiment” în acest moment și că răspunsurile date de AI ar putea fi complet eronate. De asemenea, compania avertizează că ceea ce răspunde Bard nu este obligatoriu aliniat cu pozițiile oficiale ale companiei referitoare la diverse subiecte.

Bard este astfel un nou model lingvistic pe bază de AI care poate răspunde într-un mod natural la întrebările utilizatorilor. Având la dispoziție Google, acest model ar putea oferi răspunsuri mai bine puse la punct decât ChatGPT, care funcționează pe o bază de date închisă, sau decât alternativa Bing, care folosește un motor de căutare inferior.

Totuși, fiind un produs într-un stadiu de dezvoltare mai timpuriu, Bard este mai predispus la erori decât ChatGPT. Asta demonstrează din nou faptul că Google a fost luat prin suprindere atunci când a văzut lansarea ChatGPT și integrarea rapidă a acestei tehnologii în motorul de căutare Bing. S-ar putea să treacă destul de mult timp până când Bard ajunge la un punct în care să fie integrat direct în pagina principală de căutare Google, așa cum vedem pe Bing deja de câteva săptămâni.

Google spune că va folosi conversațiile utilizatorilor pentru a îmbunătăți modelul său lingvistic, dar există și opțiunea de a nu oferi discuțiile cu Bard către companie, dacă nu dorești. Pe de altă parte, poți să raportezi răspunsurile eronate, îmbunătățind astfel algoritmul pentru răspunsurile viitoare.

Deja mulți utilizatori din SUA și UK raportează că au primit deja invitațiile pentru acces la Bard, deci Google oferă acces foarte rapid la serviciu. Probabil că dacă acesta va avea succes în aceste regiuni, beta-ul va fi extins și către restul lumii în săptămânile următoare.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult