Fanii Pixel vor putea testa în curând Bard, alternativa la ChatGPT de la Google

21.03.2023
Fanii Pixel vor putea testa în curând Bard, alternativa la ChatGPT de la Google

Compania Google, cel mai mare jucător din piața de motoare de căutare și totodată una dintre companiile care au investit devreme în AI, a fost prinsă pe picior greșit la sfârșitul anului trecut, când OpenAI a lansat ChatGPT către public, oferind ceva ce Google promitea de mult, dar nu livra către clienți. Într-o mișcare disperată, Google a anunțat Bard, alternativa sa la ChatGPT, dar a rămas doar cu promisiunea, întrucât acest chatbot nu este încă disponibil. Se pare însă că primii care primesc acces la funcțiile Bard sunt fanii „Superfanii” Pixel, care sunt înscriși în acest program.

Bard va fi oferit comunității Pixel Superfan

Conform 9to5Google, compania a început să trimită către anumiți membri ai programului Pixle Superfans invitații pentru a accesa chatbot-ul AI Bard. Momentan acestea sunt doar invitații, accesul urmând să fie asigurat în viitorul foarte apropiat. Acest lucru sugerează însă că tehnologia Google era cu mult mai mult în urmă decât ne așteptam inițial, iar o lansare publică ar putea întârzia mai mult decât s-ar fi așteptat publicul.

Pixel Superfans este o comunitate de utilizatori de dispozitive Pixel, deci nu obligatoriu fani ai AI-ului sau a altor tehnologii de la Google. Totuși, aceștia ar putea fi cei mai pasionați oameni care să testeze Bard și să ofere feedback înaintea unei lansări oficiale. Google avertizează însă că tehnologia este încă nouă, iar multe dintre răspunsurile sale ar putea fi eronate:

„Fă cunoștință cu Bard, un experiment timpuriu de la Google care îți permite să colaborezi cu AI generativ. Ne-ar plăcea să îți oferim ție, un membru al counității Pixel Superfan, acces mai devreme pentru a putea avea acces la Bard imediat ce este disponibil, și pentru a putea să ne oferi feedback-ul tău.

Abia așteptăm să auzim despre modurile în care utilizatorii folosesc Bard, dar de asemenea știm că modelele lingvistice nu sunt întotdeauna corecte. Informații de la o gamă largă de experți și utilizatori va ajuta Bard să se îmbunătățească”, scrie în invitația Google.

Această mențiune este importantă, întrucât la prima dezvăluire a Bard din luna februarie, Google a folosit un răspuns eronat pentru a demonstra tehnologia, lucru care a dus la scăderea valorii companiei la bursă. Astfel, a fost evidentă repezeala cu care compania a organizat anunțul ca un răspuns aproape disperat în fața ChatGPT și integrării cu Bing.

Microsoft are deja un avans imens în fața Google cu integrarea ChatGPT

Între timp, ChatGPT a evoluat de la versiunea 3.5 din noiembrie la versiunea ChatGPT 4. Noua versiune nu folosește doar text, ci poate extrage context din fotografii sau clipuri video și poate fi semnificativ mai creativ în răspunsuri și soluții la probleme. Mai mult, Microsoft a integrat deja versiunea ChatGPT 4 în motorul de căutare Bing, oferind acces la liber tuturor celor care doresc să testeze tehnologia.

Astfel, Google pare că rămâne în urmă într-unul dintre cele mai importante domenii noi ale tehnologiei din ultimii ani, iar dezavantajul în piață ar putea afecta evoluția pe termen lung a companiei.

sursa: 9to5google

Citește și 

Baidu ERNIE Bot, alternativa ChatGPT pentru China

DuckDuckGo implementează AI de la ChatGPT sub forma „DuckAssist” în căutări

ChatGPT, printre cei mai productivi autori de cărți de pe magazinul Amazon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult