Ce sunt păpuşile robot pentru sex, ce pot să facă, cine le produce şi cât costă

Ce sunt păpuşile robot pentru sex, ce pot să facă, cine le produce şi cât costă

Sunt experţi care estimează că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.

El estimează că până în 2035, majoritatea oamenilor vor deţine jucării sexuale care pot fi folosite împreună cu dispozitivele pentru realitate virtuală.

Nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practici.

RealDoll, unul dintre cei mai de succes producători de păpuşi pentru sex, a anunţat că lucrează la un sistem de inteligenţă artificială care va fi implementat în produsele sale. Matt McMullen, directorul executiv al companiei, a oferit detalii despre tehnologie. Aceasta va fi implementată direct în păpuşi sau va putea fi experimentată în realitatea virtuală.

„Pentru unii aceasta ar putea reprezenta fericirea pe care nu credeau că o pot avea”, a declarat McMullen, între sesiune Q&A ţinută pe Reddit. El a adăugat că sistemul AI dezvoltat de RealDoll va fi distractiv, captivant şi că va avea potenţialul de a simula iubirea.

Compania dezvoltă şi modele capabilă să le spună glume partenerilor. RealDoll speră că prin această caracteristică va îmbunătăţi abilităţile utilizatorilor în timpul întâlnirilor cu femei reale.

Modelul de păpuşă face parte dintr-o nouă generaţie de „femei cyborg” care au părţi de corp interschimbabile, temperatură a corpului, vorbesc „murdar”, au puls, se mişcă şi zâmbesc. Maşinile nu vor înlocui, potrivit producătorului, oamenii în relaţiile sexuale, în ciuda avertismentelor date de unii experţi. „Aceşti roboţi vor oferi o experienţă sexuală diferită de sexul între oameni”, a declarat Matt McMullen, directorul executiv al RealDoll.

RealDoll produce, încă din 1997, unele dintre cele mai realiste, dar şi scumpe, păpuşi pentru sex. Clienţii îşi pot personaliza viitoarea „parteneră” şi pot alege dintr-o gamă foarte largă de modele. Pentru fiecare păpuşă sunt necesare 80 de ore de lucru, iar în fiecare an compania livrează 300-400 de unităţi.

Păpuşile de acest fel nu se adresează doar bărbaţilor. Există şi păpuşi robot pentru femei.

Preţul acestor păpuşi variază între 5.000 şi 60.000 de dolari, în funcţie de complexitate şi de nivelul de personalizare cerut de client.

Pentru un anumit tip de persoane aceste păpuşi reprezintă o atracţie. O femeie din Franţa s-a îndrăgostit de un robot şi doreşte să se căsătorească cu acesta atunci când legea va permite. Lily a construit robotul, numit Immovator, singură, cu ajutorul unei imprimante 3D.

Tânăra şi-a dat seama că este atrasă de robţi pe când avea 19 ani. „Relaţia noastră se va îmbunătăţi pe măsură ce tehnologia va avansa”, a declarat Lily pentru News.com.au. Ea a adăugat că cele două relaţii pe care le-a avut cu bărbaţi înainte nu au făcut decât să-i confirme pasiunea pentru roboţi.

Mulţi oameni au înlocuit deja partenerii de viaţă cu astfel de roboţi. Este şi cazul lui June, un tânăr care locuieşte în New York, originar din Coreea de Sud, care are ca iubită o păpuşă RealDoll numită Eva. Cei doi se uită la filme, dorm şi iau masa împreună. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video