Cu ce funcții noi vine asistentul personal din telefoanele Pixel

31.01.2024
Cu ce funcții noi vine asistentul personal din telefoanele Pixel

Google se pregătește să aducă o inovație importantă în cadrul asistentului său vocal, introducând tehnologia Bard, un chatbot AI avansat, în telefoanele Pixel. Într-un context în care competiția în domeniul inteligenței artificiale este într-o continuă dezvoltare, cu rivali precum Microsoft, OpenAI și Meta dezvoltând tehnologii similare, Google își îndreaptă acum atenția către îmbunătățirea și integrarea AI în produsele sale proprii, în special prin intermediul chatbot-ului Bard.

Într-un videoclip postat recent pe canalul Google News de pe Telegram, se poate observa cum utilizatorii de dispozitive Pixel pot accesa asistența vocală prin intermediul Bard, folosind butonul de alimentare, aplicația dedicată sau comanda vocală „Hey Google”. Această funcție le permite utilizatorilor să interacționeze cu asistentul folosind vocea, textul sau imaginile și chiar să pună întrebări, scrie Android Authority.

Se așteaptă ca Google să ofere mai multe informații în săptămânile următoare

Se așteaptă ca funcția Assistant cu Bard să fie lansată în martie 2024, ca parte a actualizării funcționalităților pentru dispozitivele Pixel, dar va fi disponibilă doar pe telefoanele Pixel echipate cu procesoarele Tensor, excluzând Pixel Tablet și Pixel Fold. De asemenea, caracteristica ar putea fi restricționată pe dispozitivele Android cu anumite ID-uri, sugerând necesitatea unei versiuni beta sau QRP2, mai spune raportul.

Detaliile oficiale despre lansarea Assistant cu Bard sunt încă neclare, însă se așteaptă ca Google să ofere mai multe informații în săptămânile următoare. În plus, Google plănuiește să îi ofere chatbot-ului Bard capacitatea de generare de imagini,  permițând utilizatorilor să creeze imagini folosind doar câteva cuvinte. Acesta va utiliza probabil modelele din familia Imagen de la Google, cunoscute pentru capacitatea lor de a produce imagini realiste, în Full HD și/sau 4K.

Caracteristica de generare de imagini în Bard va completa serviciile existente de generare de imagini oferite de Google în Slides și Meet și va include, de asemenea, măsuri de siguranță precum restricții de conținut și watermarking.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult