Google Bard a primit funcția de generare imagini. Cum funcționează

02.02.2024
Google Bard a primit funcția de generare imagini. Cum funcționează

Google Bard își extinde funcționalitățile cu o caracteristică nouă, așteptată de mulți utilizatori: generarea de imagini AI. Noua funcție vine în concurență directă cu ChatGPT Plus și le permite utilizatorilor să creeze imagini prin simpla furnizare a unui text către Bard. Procesul este surprinzător de simplu, utilizatorii fiind nevoiți doar să acceseze site-ul, să introducă o descriere pentru imagine și să aștepte câteva momente.

În plus, spre deosebire de alte instrumente AI pentru imagini, serviciul oferit de Bard este în mod total gratuit, scrie Google Blog.

Cu toate acestea, este important de menționat că, momentan, generarea de imagini AI prin Bard este optimizată pentru fotografiile mai simple, fără prea multe detalii, așteptându-se îmbunătățiri ale funcției în viitor. Această funcție se bazează pe modelul text–imagine Imagen 2 de la Google, Bard fiind alimentat de modelul Gemini Pro. Deși existau așteptări ca Bard să fie susținut de modelul mai avansat Gemini Ultra, se pare că acesta este încă în dezvoltare.

Noua funcție Google Bard este total gratuită!

Google pune accent pe utilizarea responsabilă a generării de imagini AI, implementând măsuri de siguranță în Bard. Compania introduce watermarking, inserând în pixelii fotografiilor generate de AI un semn distinctiv care indică originea artificială. Pentru a asigura un mediu sigur, există restricții tehnice și de siguranță care previn crearea de imagini cu persoane cunoscute sau conținut violent, ofensator sau explicit sexual.

Diferența majoră între Bard și alte funcții de genul constă în accesibilitatea funcției Bard, care este gratuită, spre deosebire de ChatGPT Plus, care necesită un abonament plătit.

Pe lângă Bard, Google a lansat și ImageFX, un instrument pentru editarea fotografiilor, bazat pe Imagen 2. ImageFX permite utilizatorilor să creeze imagini printr-un simplu prompt textual. Feedback-ul utilizatorilor este direcționat către inginerii Google, ajutând la îmbunătățirea continuă a serviciului. La fel ca Bard, toate imaginile create prin ImageFX vor fi marcate cu SynthID, subliniind angajamentul Google către o utilizare etică și responsabilă a tehnologiei AI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult