Google vrea să redenumească chatbot-ul Bard

05.02.2024
Google vrea să redenumească chatbot-ul Bard

Conform ultimelor rapoarte, Google se pregătește să-și rebranduiască chatbotul AI Bard în Gemini. Mișcarea vine în urma lansării recente a unei caracteristici de generare a imaginilor pentru Bard, aducând astfel platforma în competiție directă cu funcționalități similare oferite de Copilot sau ChatGPT, scrie Firstpost.

Dezvăluirea schimbării de nume a fost făcută de Dylan Roussel pe platforma X, prezentând un changelog care include o listă de actualizări planificate pentru chatbotul AI Google Bard. Potrivit raportului prezentat, actualizările care vor fi lansate pe 7 februarie includ înlocuirea numelui Bard cu Gemini.

Schimbarea subliniază intenția Google de a-și integra modelul său LLM (Large Language Model) Gemini în întregul portofoliu de produse, Gemini fiind modelul AI din spatele lui Bard. Odată cu rebrandingul, se pare că Google intenționează să introducă și un nivel „Advanced” plătit, alimentat de Gemini Ultra, aducând caracteristici îmbunătățite, cum ar fi capabilități multimodale avansate, suport îmbunătățit pentru codare și abilitatea de a explora și analiza fișiere și documente.

Google intenționează să introducă și un nivel „Advanced”

De asemenea, Canada va fi prima țară care va beneficia de această lansare, marcând astfel debutul Gemini în această regiune.

Pe lângă aceste schimbări, Google plănuiește să lanseze o aplicație dedicată Gemini pentru utilizatorii de smartphone-uri. Aplicația le va permite utilizatorilor să acceseze diverse funcționalități ale IA Google direct de pe telefon, incluzând scrierea și planificarea. Aplicația Gemini va fi integrată cu alte servicii Google, cum ar fi Gmail, Maps și YouTube, oferind o experiență fluidă, spune Google. Utilizatorii de Android vor avea o aplicație separată pentru Gemini, în timp ce utilizatorii de iOS ar putea accesa serviciul prin aplicația Google.

Potrivit changelog-ului postat, aplicația va fi disponibilă doar pe anumite dispozitive și va suporta mai multe limbi, inclusiv japoneză, coreeană și engleză, în majoritatea regiunilor lumii, cu excepția unor țări și regiuni europene. De asemenea, Google are în plan extinderea Gemini în mai multe țări și adăugarea de noi limbi în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult