Microsoft a oferit informații noi despre Copilot, asistentul Windows bazat pe AI

18.11.2023
Microsoft a oferit informații noi despre Copilot, asistentul Windows bazat pe AI

Microsoft a anunțat recent că asistentul său bazat pe inteligență artificială (AI), cunoscut sub numele de Copilot, va fi disponibil în curând pentru utilizatorii de Windows 10. Vestea a fost dezvăluită în cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori Microsoft Ignite 2023, unde gigantul tehnologic și-a prezentat noua ”bijuterie”.

Copilot, anterior cunoscut ca Bing Chat, era disponibil până acum doar pe computerele cu Windows 11, dar acum se extinde și pe platforma Windows 10.

Conform unor rapoarte, lansarea asistentului AI generativ Microsoft Copilot pe Windows 10 va începe printr-o fază de preview. Aceasta înseamnă că utilizatorii care rulează versiunile de preview ale Windows Insiders vor fi primii care vor avea acces la această funcție. Caracteristicile Copilot vor fi ulterior disponibile pentru toți utilizatorii de Windows 10 versiunea 22H2, la o dată care va fi anunțată ulterior de către companie.

Cum se pot activa funcțiile Copilot

Pentru a beneficia de funcțiile Copilot pe computerele cu Windows 10, utilizatorii vor trebui să modifice o setare a Windows Update. Compania a oferit instrucțiuni detaliate pentru a accesa aceste actualizări opționale. Utilizatorii vor trebui să acceseze butonul Start, să deschidă aplicația de setări, să selecteze Update & Security > Windows Update și să activeze opțiunea de a primi cele mai recente actualizări imediat ce sunt disponibile. Apoi, se poate verifica dacă au cea mai recentă versiune de Windows pentru computerul lor.

Microsoft a specificat faptul că data de încheiere a suportului pentru Windows 10 rămâne neschimbată, aceasta fiind stabilită pentru 14 octombrie 2025. Utilizatorii care rulează Windows 10 versiunea 22H2 pot aștepta ca asistentul AI generativ să fie disponibil pe computerele lor după ce va fi testat pe canalul Windows Insiders Release Preview.

În urmă cu o lună de zile, Microsoft a anunțat faptul că Windows 11 a atins numărul de 400 de milioane de descărcari la nivel mondial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult