Miliardarii Elon Musk şi Mark Zuckerberg se „ceartă” pe tema inteligenţei artificiale: „E iresponsabil să spui asta”/„Cunoştinţele lui în domeniu sunt limitate”

26.07.2017
Miliardarii Elon Musk şi Mark Zuckerberg se „ceartă” pe tema inteligenţei artificiale: „E iresponsabil să spui asta”/„Cunoştinţele lui în domeniu sunt limitate”

Este un lucru bine ştiut că Elon Musk, şeful Tesla şi al SpaceX, crede că inteligenţa artificială este o tehnologie periculoasă care poate distruge lumea aşa cum o ştim. Pe această temă, miliardarul a intrat într-o polemică cu un alt „titan” din lumea tehnologiei, Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook.

 

Zuckerberg a vorbit în weekend despre inteligenţa artificială, iar la un moment dat a spus că declaraţiile celor care spun că această tehnologie poate aduce sfârşitul lumii sunt iresponsabile. „În următorii 10 ani inteligenţa artificială va aduce atât de multe îmbunătăţiri vieţilor noastre”, a continuat el.

 

Musk a venit cu o replică la scurt timp după aceea. „Am vorbit cu Mark despre asta. Cunoştinţele lui în domeniu sunt limitate”, a declarat şeful Tesla.

Atacul la adresa lui Zuckerberg este destul de dur, dacă ţinem cont de faptul că liderii marilor companii nu fac de obicei astfel de declaraţii.

 

 

Deşi sunt mulţi cei care cred în beneficiile pe care le aduce AI, din tabăra celor care se tem de această tehnologie fac parte nume grele, precum Bill Gates sau Stephen Hawking. „Nu înţeleg de ce oamenii nu sunt îngrijoraţi”, a declarat Gates într-un interviu, făcând referire la AI. Odată creată, inteligenţa artificială se va dezvolta singură şi reconcepe într-un ritm accelerat”, a spus şi Hawking. El a adăugat că dezvoltarea în continuare a tehnologiei s-ar putea dovedi a fi „o greşeală fatală”. 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult