Nothing, Forever: o parodie a serialului Seinfeld, generată în timp real de AI pe Twitch

05.02.2023
Nothing, Forever: o parodie a serialului Seinfeld, generată în timp real de AI pe Twitch

Odată cu creșterea în popularitate a tehnologiilor AI, încep să apară și primele creații cu adevărat diferite față de tot ceea ce am văzut în trecut. De exemplu, pe platforma de streaming Twitch, are loc acum difuzarea unui serial realizat prin intermediul mai multor tehnologii AI care funcționează simultan. Acesta se numește „Nothing, Forever” și este o parodie a serialului de comedie „Seinfeld”. Cea mai interesantă caracteristică este însă că AI-ul generează conținut nou pentru Nothing, Forever fără încetare, fiecare secundă a serialului fiind complet unică.

Nothing, Forever este un serial infinit generat de AI, care se difuzează pe Twitch

Nothing, Forever rulează deja de câteva zile pe Twitch și pare că va continua multă vreme de acum înainte. Probabil că nu va rula în perpetuitate, întrucât la un moment dat cu siguranță va fi oprit, însă, momentan, acesta este realizat folosind ChatGPT pentru a scrie conversațiile dintre personaje și un alt AI pentru a le transforma în voci. Astfel, ai acum o clonă slabă de Seinfeld disponibilă la o singură apăsare de buton, pe internet.

Desigur, numele personajelor au fost schimbate, însă acțiunea are loc tot în New York, în principal în apartamentul lui „Larry”, versiunea generată de AI a lui Jerry Seinfeld. Elaine, George și Kramer apar de asemenea, în variante alternative, toți fiind înzestrați cu voci destul de robotice și replici seci, fără foarte mult haz.

nothing forever ai

De altfel și aspectul grafic al „serialului” este extrem de rudimentar, fiind realizat cu grafică 3D în stilul de la începutul anilor ’90, înaintea inventării acceleratoarelor grafice 3D.

Conform Motherboard, proiectul exista de mai mulți ani într-un fel sau altul, însă AI-ul generativ a ajutat la conturarea versiunii finale a acestuia. În afară de grafică și de „râsetele” publicului, totul este complet generat, de la dialog și voci (care ar părea că sunt cele mai simplu de realizat cu AI), până la regie, mișcările personajelor și muzica de fundal.

Fanii serialului de pe Twitch au început să creeze și o mitologie în jurul acestui serial, monitorizând conținutul care se derulează pe ecran și notând replici importante, care ar putea contura regulile universului în care are loc.

sursa: Motherboard

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult