Noul AI de la Google are în sfârșit un nume. Se va numi Gemini

08.02.2024
Noul AI de la Google are în sfârșit un nume. Se va numi Gemini

După o perioadă lungă de speculații, Google a anunțat oficial că Gemini va fi numele noului său program de inteligență artificială.

Compania a anunțat că își redenumește chatbot-ul Bard în Gemini, lansând o aplicație dedicată pentru Android. De asemenea, va încorpora toate funcțiile Duet AI din Google Workspace în marca Gemini. De asemenea, Google a anunțat că Gemini Ultra 1.0, cea mai mare și mai capabilă versiune a chatbot-ului, este lansată publicului larg, relatează The Verge.

Aplicația mobilă Gemini va fi, cel mai probabil, locul în care majoritatea oamenilor vor întâlni noul instrument. Dacă descărcați noua aplicație pe Android, Gemini poate fi ca asistentul implicit, ceea ce înseamnă că înlocuiește Google Assistant atunci când rostiți „Hey Google” sau apăsați lung butonul de pornire. Deocamdată, Google nu renunță la Assistant, dar cu siguranță își va îndrepta atenția către Gemini.

Google a lansat Gemini, cea mai avansată versiune a chatbot-ului său

Nu există o aplicație Gemini dedicată pentru iOS dat fiind faptul că nu puteți seta un asistent non-Siri ca implicit, dar veți putea accesa toate funcțiile AI-ului din aplicația Google. De asemenea, va exista un buton în partea de sus a aplicației care vă va permite să comutați de la bara de căutare la asistentul Gemini.

Celelalte modificări referitoare la Gemini sunt, în mare parte, doar branding. Google renunță la numele de Bard, dar interacțiunea cu chatbot-ul rămâne, în mare parte, neschimbată. Același lucru este valabil și pentru toate funcțiile AI din aplicațiile Google Workspace, cum ar fi Gmail și Docs, care anterior erau numite „Duet AI”, dar acum sunt cunoscute sub numele de Gemini. Acestea funcții vă ajută să redactați un e-mail, să organizați o foaie de calcul și să îndepliniți alte sarcini legate de muncă.

Intuim că cei mai mulți dintre utilizatori vor alege să rămână cu Gemini Pro, versiunea gratuită a programului. Însă, dacă vreți să faceți pasul la Gemini Ultra, atunci trebuie să plătiți 20 de dolari (18,6 euro) pentru abonamentul Google One AI, care include și 2TB de stocare Google Drive și restul de funcții din Google One.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult