Meizu renunță la complet la smartphone-uri. Declară că se va axa doar pe inteligența artificială

19.02.2024
Meizu renunță la complet la smartphone-uri. Declară că se va axa doar pe inteligența artificială

Compania Meizu anunță că renunță la producția de telefoane mobile pentru a-și concentra eforturile asupra dezvoltării în domeniul inteligenței artificiale.

Meizu Technology anunță că renunță complet la producția de smartphone-uri. Compania, deținută de producătorul auto Geely, a spus că inteligența artificială este viitorul și că va investi totul în dezvoltarea tehnologiilor AI.

Potrivit GSMArena, echipa responsabilă de FlymeOS va fi restructurată pentru a lucra la noi dispozitive terminale AI care vor folosi LLM disponibile la nivel global, cum ar fi Open AI.

Compania Meizu deja a stabilit că se va îndrepta către alte domenii și deja a pus fundația pentru viitoarea sa tactică de dezvoltare în momentul în care a anunțat Flyme Auto. Acesta este un sistem de infotainment pentru vehiculele fabricate de Geely, inclusiv Polestar și Lotus, care se conectează perfect cu dispozitivele FlymeOS 10, cum ar fi flagship-urile Meizu 20 și Meizu 21.

Meizu nu va mai produce smarthone-uri, spune că se va concentra pe inteligența artificială

Potrivit lui Shen Ziyu, președinte și CEO al Xingji Meizu Group, utilizatorii de smartphone-uri au nevoie de mai mult timp pentru a face upgrade, media fiind de 51 de luni, adică mai mult de 4 ani. Companiile adiacente oferă acum performanțe și nivele de fluiditate comparabile, dar și capabilități foto și software. De aceea nu vor exista seria Meizu 21 Pro, Meizu 22 și Meizu 23.

Un nou sistem de operare mobil adaptat pentru era AI va fi lansat în 2024, iar primul produs hardware compatibil AI va fi, de asemenea, lansat la sfârșitul acestui an. Suportul pentru smartphone-urile actuale va rămâne, inclusiv accesul la magazinele offline din China. Nu s-a discutat despre suportul pentru dispozitivele vândute în afara Chinei, deoarece compania a lipsit de pe scena internațională în ultimii câțiva ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult