Oficialii SUA avertizează: Coreea de Nord își îmbunătățește capacitățile cibernetice prin Inteligența Artificială

20.10.2023
Oficialii SUA avertizează: Coreea de Nord își îmbunătățește capacitățile cibernetice prin Inteligența Artificială

Într-o dezvăluire publică, Anne Neuberger, Consilierul Adjunct pentru Securitate Națională, a avertizat miercuri că, Coreea de Nord își dezvoltă capacitățile cibernetice prin utilizarea Inteligenței Artificiale (AI), ceea ce reprezintă un risc semnificativ pentru corporații la nivel global.

Aceasta pare a fi prima ocazie când un oficial guvernamental american confirmă public utilizarea AI în războiul cibernetic.

Neuberger a menționat în cadrul unei conferințe publice faptul că unele țări, inclusiv Coreea de Nord, încearcă să folosească modele de AI pentru a accelera crearea de software-uri dăunătoare și identificarea sistemelor de exploatare. Utilizarea AI poate accelera semnificativ procesul de scriere a codurilor de exploatare, amplificând astfel capacitățile ofensive cibernetice ale Coreei de Nord.

Coreea de Nord este cunoscută pentru atacurile cibernetice

Riscurile pentru afacerile internaționale sunt severe, având în vedere istoricul Coreei de Nord în ceea ce privește atacurile cibernetice, cum ar fi intruziunile la Sony Pictures în 2014 și atacul ransomware WannaCry din 2017. Integrarea AI în aceste operațiuni ar putea amplifica viteza, volumul și eficacitatea atacurilor, punând companiile într-un pericol mai mare.

Neuberger a subliniat și faptul că operațiunile cibernetice ale Coreei de Nord, incluzând hacking-ul criptomonedelor la nivel global, constituie o sursă semnificativă de venit, bănuindu-se că aceste venituri sprijină programul de rachete al țării.

Ca răspuns la aceste amenințări emergente, SUA nu rămâne indiferentă. Inițiative precum DARPA AI Cyber Challenge mobilizează programatorii pentru a stimula și a iniția hackerii defensivi care utilizează IA pentru a construi apărări cibernetice, asigurându-se că apărarea AI rămâne cu un pas înainte.

Raportul recent Digital Defense al celor de la Microsoft a accentuat gravitatea situației, relevând că unele țări țintesc furnizorii de servicii IT ca metodă de exploatare a clienților downstream.

Astfel, companiile trebuie să prioritizeze securitatea cibernetică pentru a-și proteja datele, operațiunile și, în final, viitorul.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult