OpenAI, „deschide” ChatGPT-4 pentru dezvoltatorii software

07.07.2023
OpenAI,

ChatGPT-4, cea mai avansată versiune a modelului lingvistic de la OpenAI, este disponibil deja de câteva luni pentru o parte dintre utilizatori, dar nu și pentru dezvoltatori. Acest algoritm era folosit deja de Bing Chat, chatbot-ul integrat în motorul de căutare de la Microsoft, cât și în ChatGPT-ul „original”, dar exclusiv pentru utilizatorii care plăteau un abonament lunar și deloc pentru dezvoltatorii de aplicații. Acum, accesul la ChatGPT-4 este liber pentru toți dezvoltatorii, în limita resurselor de procesare disponibile.

Mai multe aplicații vor folosi ChatGPT-4 în curând

Acest lucru înseamnă că vom vedea mai multe aplicații cu AI integrat, care vor permite sarcini mai avansate. ChatGPT-4 este superior versiunii 3.5, disponibilă încă din noiembrie anul trecut. Acesta poate înțelege mai bine contextul și poate să discute într-un limbaj mai natural. De asemenea, acesta poate primi și imagini drept comenzi, pentru a le pune în context cu textul.

Dezvoltatorii care au deja o relație cu OpenAI și au plătit abonamente pentru acces la serviciile sale în trecut, vor putea folosi ChatGPT-4 în aplicațiile lor înainte de sfârșitul acestei luni. Alții vor trebui să mai aștepte, probabil pentru a extinde capacitatea serverelor pe care AI-ul rulează. Se pare însă că posibilitatea de a primi comenzi cu imagini va fi momentan limitată la un singur partener: Be My Eyes.

Desigur, chiar și cu ChatGPT-4, un model lingvistic mai avansat decât cele din trecut, rezultatele nu vor fi perfecte. În continuare, AI-ul inventează detalii, înflorește sau pur și simplu minte, un fenomen descris drept „halucinații”. Desigur, în funcție de aplicație, AI-ul poate fi limitat la anumite sarcini mai mult sau mai puțin simple, care nu lasă loc de interpretare și „creativitate” din partea algoritmului.

În continuare, ChatGPT nu pare să aibă concurență serioasă în domeniu. Google Bard a avut parte de o lansare limitată și nu pare să accepte încă integrări cu alte servicii. Un rival care se ridică ușor este Anthropic, care crește limita AI-ului său Claude pentru fereastra de context de la 9.000 la 100.000. Acest lucru înseamnăm că va ține minte textul din urmă pentru 100.000 de silabe (fiecare silabă = un token). ChatGPT-4 are o limită de 32.000 de token-uri în prezent. Totuși, Claude este încă un AI disponbil în variantă „preview”, pe când ChatGPT este deja un produs comercial disponibil la scară largă.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult