Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei

15.06.2020
Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei

Vânzările de roboți pentru sex înzestrați cu inteligență artificială au crescut în timpul pandemiei, potrivit Business Insider.

Livrările RealDoll, o companie care produce astfel de dispozitive, au urcat cu 50%. Cel mai avansat model, Harmony, costă 12.000 de dolari.

Roboții au corpuri realizate din silicon și capete robotizate, bazate pe inteligență artificială. Capacitatea lor de a susține o conversație este similară cu cea oferită de asistentul vocal Alexa dezvoltat de Amazon.

Michael Chan, proprietarul firmei Green Earth Robotics din Ontario, Canada, spune că vinde 2-3 roboți pe zi, la prețul de 3.000 de dolari. Înainte de pandemie, firma vindea o singură unitate pe zi. Majoritatea clienților sunt bărbați divorțați, care au 50-60 de ani.

Păpuşile de acest fel nu se adresează doar bărbaţilor. Există şi păpuşi robot pentru femei. Un astfel de model a fost testat de prezentatoarea Karley Sciortino.

Mulţi oameni au înlocuit deja partenerii de viaţă cu astfel de roboţi. Este şi cazul lui June, un tânăr care locuieşte în New York, originar din Coreea de Sud, care are ca iubită o păpuşă RealDoll numită Eva.

Piața se va dezvolta accelerat

Sunt experţi care estimează că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.

Nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practici.

Dr. Nick Patterson, un expert în securitate cibernetică de la Universitatea Deakin din Australia, lansează și el un avertisment: păpuşile inteligente pentru sex ar putea fi folosite în viitor pentru a vătăma sau ucide oameni. Potrivit lui, hackerii vor putea compromite aceste dispozitive conectate la internet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult