Un robot l-a întrerupt pe Vladimir Putin pentru a-l saluta

Un robot l-a întrerupt pe Vladimir Putin pentru a-l saluta

Vladimir Putin a trecut printr-un moment mai puţin obişnuit când un robot a venit să „îl salute” la un târg de tehnologie.

 

Robotul, înzestrat cu inteligenţă artificială, foloseşte tehnologie de recunoaştere facială. Se pare că maşinăria l-a identificat singură pe preşedintele rus şi a luat decizia să-l salute, deşi Putin se afla într-o conversaţie. „Salut Vladimir Vladimirovici. Sunt un Promobot, un robot autonom. Este o plăcere să te întâlnesc”, i-a spus robotul liderului de la Kremlin.

Puţin surprins, Putin a dat mâna cu Promobot. Preşedintele rus este un susţinător al inteligenţei artificiale. El a declarat, la deschiderea anului şcolar în Rusia, că ţara care „va domina” în domeniul inteligenţei artificiale va conduce lumea.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult