Un robot umanoid a primit rolul principal într-un film SF cu buget generos

26.06.2020
Un robot umanoid a primit rolul principal într-un film SF cu buget generos
Foto: Captură din video

Erica, un robot înzestrat cu inteligență artificială, a primit rolul principal într-un film SF.

„Actrița” va juca în pelicula „b”, care are un buget de 70 de milioane de dolari, transmite Popular Mechanics. În film, un cercetător a dezvoltat un program care îi permite să perfecționeze ADN-ul uman. O eroare face ca experimentul să devină periculos, iar omul de știință trebuie să o ajute pe Erica, organismul înzestrat cu inteligență artificială pe care l-a creat, să evadeze din laborator.

În lumea reală, Erica a fost dezvoltată de cercetătorii Hiroshi Ishiguro și Kohei Ogawa pentru a studia interacțiunea dintre roboți și oameni.

Pentru a face un rol bun, robotul umanoid a primit cursuri de actorie de la creatori. Mai precis, au fost aplicate principii de actorie algoritmilor folosiți de Erica.

Filmul „b” ar trebui să fie disponibil la sfârșitul anului viitor. Producătorii nu ales încă regizorul și nu au angajat toți actorii necesari.

Actorii oameni, amenințați și ei de roboți

Hollywood-ul caută alternative la actorii oameni. Anul trecut, două companii au anunțat că îl vor folosi pe James Dean în filmul „Finding Jack”. Actorul este, însă, mort de 65 de ani. Astfel, cele două sudiouri îl vor recrea digital folosind înregistrări video și fotografii cu legendarul actor. Vocea va fi oferită de un alt actor, al cărui nume nu a fost făcut public încă.

Filmul ar trebui să fie disponibil anul acesta de Ziua Veteranilor, pe 11 noiembrie.

Experţii cred că în viitorul apropiat și actorii din filmele pentru adulți vor fi înlocuiţi de persoane virtuale, generate de programe software speciale. Actorii virtuali vor fi atât de bine realizaţi încât se va vedea cu greu diferenţa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult