Vladimir Putin: Ţara care va fi lider în acest domeniu va conduce lumea

05.09.2020

Uitaţi de bombele nucleare, pandemia COVID-19, cursa înarmării sau cea pentru cucerirea spaţiului cosmic. Vladimir Putin crede că ţara care „va domina” în domeniul inteligenţei artificiale va conduce lumea.

Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia vrea să fie un lider în domeniu, dar nu îl va monopoliza… ci va împărtăşi cunoştinţele cu „întreaga lume”.

În acelaşi timp, alte voci cunoscute se tem de pericolul reprezentat de inteligenţa artificială. Elon Musk şi Stephen Hawking cred că această tehnologie are potenţialul de a aduce sfârşitul lumii.

Musk a ascris recent pe Twitter că cel De-al Treilea Război Mondial va fi cauzat cel mai probabil de competiţia dintre marile puteri în domeniul inteligenţei artificiale.

Eric Schmidt avertizează: China va fi lider în domeniul inteligenţei artificiale şi va depăşi SUA până în 2025

Eric Schmidt, fostul șef al Google, a declarat că SUA va fi depăşită de China în domeniul inteligenţei artificiale, dacă Washingtonul nu acţionează repede.

„Credeţi-mă, aceşti oameni din China sunt foarte buni. Vor folosi această tehnologie atât pentru obiective comerciale, cât şi militare, cu toate implicaţiile rezultate din asta”, a declarat Schmidt.

China şi-a anunţat strategia privind inteligenţa artificială şi şi-a propus ca până în 2030 să fie lider mondial în domeniu. „Este destul de simplu. Până în 2020 ne vor prinde din urmă (n.e. – pe americani, la cest capitol), iar până în 2025 vor fi mai buni decât noi. În 2030 vor domina industriile care folosesc tehnologia”, a afirmat preşedintele Alphabet.

CITEȘTE ȘI:

Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei

US Patent Office: Inteligența artificială nu poate fi recunoscută ca inventator

Inteligenţa artificială poate identifica o persoană gay folosind o singură fotografie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult