Accesul la internet este un drept al omului, a decis ONU

06.07.2016
Accesul la internet este un drept al omului, a decis ONU
Potrivit unei rezoluţii a Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, accesul la internet este un drept uman de bază. Această rezoluţie nu are caracter obligatoriu, dar condamnă ţările care împiedică accesul liber la internet al cetăţenilor.
 
Printre ţările care s-au opus rezoluţiei ONU se numără Rusia, China, Arabia Saudită, Africa de Sud, Indonezia şi India. De cealaltă parte a baricadei au stat 70 de ţări care au susţinut rezoluţia. 
 
Citeşte şi: A fost lansat un muzeu online care prezintă site-urile din ultimii 20 de ani ale muzicianului Prince
 
Documentul ONU subliniază faptul că accesul liber la internet le permite cetăţenilor să aibă o parte de o educaţie accesibilă şi susţine dezvoltarea economică. 
 
 
Alte state, precum SUA, au subliniat de mai multă vreme importanţa accesului la internet. „Astăzi internetul de mare viteză nu este un lux, ci o necesitate”, a declarat în 2015 preşedintele Barack Obama. 
 
Rezoluţiile ONU nu pot fi impuse legal. Rolul lor este să ofere instrucţiuni pentru statele membre în anumite domenii şi să pună presiune pe ţările care se opun anumitor decizii. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video