Android 12 va avea mod pentru Gaming, funcție Smart Autorotate și alte noutăți

20.02.2021
Android 12 va avea mod pentru Gaming, funcție Smart Autorotate și alte noutăți

Android 12 va primi modificări mai ample din partea Google, cum ar fi introducerea unui mod optimizat pentru interacțiune touch cu o singură mână, funcție Smart Autorotate și mod dedicat pentru gaming.

Potrivit indiciilor scoase la lumină de membrii forumului XDA Developers, analizând codul Android 12, noua versiune de Android corectează câteva puncte nevralgice pentru fanii platformei Google.

Android 12 – Smart Autorotate

Deși este prezentă și în versiunile actuale de Android, funcția pentru rotirea automată a conținutului ecranului este departe de a fi perfectă. Spre exemplu, cu această setare bifată în meniul rapid, poți constata că folosirea telefonului cu ecranul așezat în poziție aproape orizontală nu este chiar atât de ușoară, telefonul tranzitând între modurile orizontal și portret la cea mai mică schimbare de poziție, măsurată folosind senzorul giroscop sau accelerometrul. Pornind de la ideea că ai putea fi interesat de un mod sau altul, în funcție de tipul conținutului redat pe ecran, Google aduce unele modificări importante.

Smart Autorotate android 12

În noua implementare, orientarea ecranului ar putea fi decisă și pe baza informațiilor furnizate de camera frontală, analizând orientarea feței utilizatorului raportat la poziția ecranului. Astfel, dacă ții telefonul spre față cu ecranul orientat pe verticală, imaginea nu ar mai trebui să schimbe la modul orizontal chiar dacă între timp te-ai așezat în poziția „culcat”, Android detectând că perspectiva de vizionare a rămas neschimbată.

Game Mode

O altă adiție folositoare este serviciul GameManager, diferit de soluția GameManagerClient implementată la nivelul componentei Google Play Services. GameManager este descris ca un serviciu de gestionare a caracteristicilor legate de joc, aplicând optimizări ținând de luminozitatea ecranului, rotația automată etc.

Android 12 – Reduce Brightness

Opțiunea Reduce Brightness ar urma să apară la secțiunea Quick Settings, permițând utilizatorilor să bifeze un mod mai convenabil de afișare a imaginii, potrivit pentru diverse șcenarii de folosire. Totodată, funcția ar putea ajuta persoanele cu deficiențe de vedere, care oricum au o experiență mai dificilă cu interfața Android.

Prima versiune Android 12 Preview ar putea fi disponibilă pentru testare chiar din această lună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult