Android 12 primește optimizări pentru control touch cu o singură mână

16.02.2021
Android 12 primește optimizări pentru control touch cu o singură mână

Popularizarea telefoanelor cu ecran mare a ridicat obstacole noi pentru acei utilizatori care nu au palmele atât de mari, încât să cuprindă întreg ecranul. Android 12 venind să rezolve această problemă.

Potrivit ultimelor zvonuri, Google este în plin proces de adaptare a interfeței iPhone 12 pentru interacțiune cu o singură mână, venind în autorul celora care de ceva vreme sunt nevoiți să folosească ambele mâni pentru controlarea telefonului mobil. Inițiativa vine și în ajutorul producătorilor OEM (ex. Nokia) care și-au umplerea acestui gol prin includerea optimizărilor necesare la nivelul skin-ului Android.

Android 12 și-ar putea face debutul în versiune de testare peste doar câteva săptămâni, însă funcționalitatea completă va fi disponibilă abia în preajma conferinței Google I/O din luna mai 2021.

” Știm că implementarea actuală a Google în Android 12 implică micșorarea dimensiunii ecranului până la 40% din dimensiunea sa maximă. Știm, de asemenea, că va exista o modalitate de a declanșa interfața optimizată pentru control cu o singură mână folosind modul tradițional cu 3 butoane, precum și noul mod de navigare gestuală. În prezent, este planificat ca modul de interacțiune cu o singură mână să fie adăugat la secțiunea Settings > System > Gesture > One-Handed”.

Android 12

Pentru vasta majoritatea a utilizatorilor de Android schimbarea nu va fi una substanțială, din moment ce și alți producători de telefoane cu Android, precum Huawei, Xiaomi, Samsung și chiar Motorola, oferă deja interpretări proprii ale modului de utilizare cu o singură mână, suprapuse peste interfața standard de Android.

În principiu, versiunea alternativă de interfață ar trebui să fie folositoare începând cu diagonale de ecran mai mari de 5.5”, aceasta fiind dimensiunea standard pentru majoritatea telefoanelor cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult