Acum poți vorbi prin apeluri video cu oricine din rețeaua Tinder

27.10.2020
Acum poți vorbi prin apeluri video cu oricine din rețeaua Tinder

Tinder anunță disponibilitatea la nivel global o opțiunii Face to Face, pentru apeluri video între utilizatorii rețelei de dating.

Dezvoltată cu scopul declarat de a încuraja distanțarea socială pe timpul pandemiei COVID-19, opțiunea Face to Face permite utilizatorilor să comunice față-în-față, fără complicațiile întâlnirilor în lumea reală.

Anunțată de proprietarul Tinder Match Group printr-un comunicat de presă publicat încă din luna mai, vestea că aplicația de mobil va avea și opțiune de video chat a fost primită cu entuziasm de utilizatorii rețelei.

Limitată la modul one-on-one, opțiunea pentru apeluri video este disponibilă doar cu acordul ambelor părți implicate. Și mai important, sesiunile Face to Face nu implică schimbul datelor personale și pot fi întrerupte în orice moment, dacă unul dintre participanți consideră că direcția conversației nu este una pozitivă. În schimb, dacă impresia avută este favorabilă, poți opta să păstrezi acest deschis acest canal de comunicație. Potrivit administratorilor Tinder, suportul pentru apeluri video nu este intenționat pentru facilitarea sesiunilor de videochat în cadrul rețelei de solcializare, servicii contracost, nuditate sau alte forme de conținut interzis.

apeluri video Tinder

Prin ce diferă opțiunea Tinder Face to Face de video chat-ul pe alte platforme, gen Skype?

Care sunt diferențele dintre opțiunea Tinder Face to Face și apeluri video obișnuite? Pentru început, nu o poți folosi la întâmplare cu orice potrivire de profil Tinder. Este nevoie ca ambele persoane să activeze mai întâi opțiunea Face to Face. Aceasta nu este o setare care se activează universal. Va trebui să folosești icon-ul video pentru a deschide opțiunea de video chat, alegerea fiind valabilă doar pentru acea potrivire. Modul în care această funcționalitate este implementată pe Tinder, asigură că opțiunea aleasă nu este imediat vizibilă pentru cealaltă persoană. Doar dacă și cealaltă persoană face același gest, încercarea de a iniția un apel video Face to Face va reuși.

Odată pornite, sesiunile Face to Face vor putea fi oprite și blocate permanent cu o simplă apăsare de buton, dacă persoana descoperită la celălalt capăt nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Tinder trasează și un set cu reguli de bază pe care ambele părți trebuie să le respecte atunci când începeți un apel Face to Face pentru prima dată cu cineva. La final, fiecare utilizator va avea posibilitatea să lase o impresie despre modul în care s-a desfășurat apelul video.

Deocamdată, opțiunea Tinder Face to Face este disponibilă utilizatorilor din Statele Unite și Marea Britanie, Brazilia, Australia, Spania, Italia, Franța Vietnam, Indonezia, Coreea de Sud, Taiwan, Peru și Chile, alte țări urmând să fie incluse pe lista regiunilor suportate în cursul lunilor următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult