Aplicaţiile Viber pentru Android şi iOS oferă acum şi convorbiri video

11.09.2014
Aplicaţiile Viber pentru Android şi iOS oferă acum şi convorbiri video

Alături de WhatsApp, Viber este una dintre cele mai celebre reţele de mesagerie instantanee şi convorbiri VoIP, aceasta atingând în primăvara acestui an rotunda cifră de 100 de milioane de utilizatori activi lunar. Compania a anunţat astăzi că oferta sa de servicii mobile s-a îmbogăţit, Viber oferind acum şi convorbiri video.

Serviciile de video-telefonie au fost disponibile până acum doar utilizatorilor Viber care foloseau versiunile desktop pentru Windows si OS X ale aplicaţiei, însă producătorii au considerat că au îmbunătăţit suficient de mult algoritmii de compresie video pentru a putea oferi o experienţă bună şi utilizatorilor de telefoane mobile. Viber intră astfel în concurenţă directă cu Skype şi FaceTime, cele mai populare servicii de V2oIP.

Video-telefonia este disponibilă începând de astăzi utilizatorilor platformelor Android şi iOS şi poate folosi atât infrastructura Wi-Fi cât şi cea de date a operatorilor. Mai mult, utilizatorii pot transfera acum convorbirile dintre şi înspre clienţii desktop, aşa cum a fost posibil până acum în cazul convorbirilor audio.

Pe lângă noua opţiune de telefonie video, noile aplicaţii Viber pentru Android şi iOS permit şi partajarea datelor de cotnract prin intermediul unui cod QR. Compania nu a dezvăluit când vom beneficia de noile facilităţi şi pe celelalte platforme suportate, adică Windows 8, Windows Phone şi BlackBerry.

Versiunile 5.0 ale aplicaţiilor Viber pot fi descărcate din App Store şi Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News