Apple Music va oferi spaţiu pentru 100.000 de melodii fiecărui utilizator

29.06.2015

Apple Music se va lansa pe 30 iunie, odată cu noul update de software iOS 8.4, şi va include o capabilitate foarte utilă pentru cei care doresc să îşi asculte propriile melodii. Este vorba despre posibilitatea de a urca librăria personală de muzică pe serverele iCloud, putând apoi fi accesate de pe orice dispozitiv. Acest lucru pare să fie foarte asemănător cu ceea ce oferă Google, însă limita superioară de melodii este ieşită din comun: 100.000 de melodii pentru fiecare utilizator.

Eddy Cue, SVP al diviziei de softare şi servicii internet din cadrul Apple, a dezvăluit pe Twitter că utilizatorii Apple Music vor avea acces la propria librărie de muzică direct din iCloud. Aceasta va fi o evoluţie a serviciului iTunes Match, care te lăsa să descarci de pe iTunes Store muzică pe care nu ai cumpărat-o de la Apple la o calitate superioară, în schimbul plăţii unui abonament. Chiar dacă iniţial, Apple Music va fi limitat la numai 25.000 de melodii personale, planul este ca această limită să fie extinsă. Compania speră ca odată cu lansarea lui iOS 9, cel mai probabil în toamna acestui an, Apple Music să poată găzdui până  la 100.000 de melodii ale fiecărui utilizator în parte.

De asemenea, Cue a dezvăluit că există şi un plan pentru a ajuta utilizatorii de Beats Music să migreze către noul serviciu de streaming. O actualizare a aplicaţiei va asigura portarea listelor de redare dintr-o parte n alta, însă nu este clar dacă cei care foloseau Beats până în prezent vor beneficia de cele trei luni gratuite de Apple Music, sau dacă vor plăti abonamentul în continuare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult