Apple testează un serviciu propriu de telefonie, adresat utilizatorilor de telefoane iPhone

Apple testează un serviciu propriu de telefonie, adresat utilizatorilor de telefoane iPhone

Potrivit dezvăluirilor făcute de publicaţia Business Insider, Apple ar putea oferi propriul serviciu de telefonie, destinat utilizatorilor de telefoane iPhone.

Fără o infrastructură proprie de comunicaţii mobile, Apple ar urma să găzduiască noua reţea de telefonie apelând la serviciile operatorilor consacraţi. Potrivit sursei citate, Apple testează deja noul serviciu de telefonie în Statele Unite cu sprijinul operatorilor Sprint şi AT&T, negocieri similare fiind purtate cu mai mulţi operatorii telecom pentru extinderea testelor şi pe teritoriu european.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, testele desfăşurate de Apple nu semnalează neapărat pregătirea lansării acestui serviciu în viitorul apropiat. Chiar dacă introducerea unui serviciu de telefonie propriu este până la urmă inevitabilă, extinderea sa la scară largă ar putea dura până la 5 ani, sau mai mult.

Apple testează un serviciu propriu de telefonie, adresat utilizatorilor de telefoane iPhone

Lucrând într-o direcţie similară, Google a anunţat deja Project Fi, un serviciu de telefonie adresat posesorilor de telefoane Nexus 6. Teoretic, compania ar putea oferi acest serviciu şi altor utilizatori de Android, dacă situaţia din piaţă va permite acest lucru. Dispunând de propria reţea virtuală de telefonie, Google şi-ar putea extinde influenţa asupra şi mai multor utilizatori de telefoane cu Android, totodată blocând încărcarea dispozitivelor cu software suplimentar strecurat de operatorii telecom. În schimb, Apple ar putea folosi propriul serviciu de telefonie pentru a-şi suplimenta veniturile obţinute de pe urma utilizatorilor de iOS. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult