Apple Watch ar fi salvat viața unui om, apelând automat serviciile de urgență la detectarea unei căderi potențial fatale

09.08.2021
Apple Watch ar fi salvat viața unui om, apelând automat serviciile de urgență la detectarea unei căderi potențial fatale

Echipat cu funcție EKG pentru măsurarea pulsului, dar și un accelerometru capabil să detecteze posibile accidente soldate cu rănirea utilizatorului, Apple Watch este creditat cu salvarea vieții a încă unui om.

Accesoriul creat de Apple nu este la prima „ispravă” de acest gen, senzorul EKG alertându-și utilizatorii cu mai multe ocazii, privind apariția simptomelor de fibrilaţie atrială, o condiţie care poate duce la atacuri de cord sau chiar deces, în anumite situaţii. Însă de data acestea, ajutorul oferit a mers și mai departe, dispozitivul Apple Watch apelând în mod automat serviciile de urgență la detectarea semnelor pentru o căzătură potențial fatală.

Apple Watch Brandon Schneider

În vârstă de 25 ani, posesorul unui dispozitiv Apple Watch, pe nume Brandon Schneider, s-a confruntat în mod neașteptat cu dureri abdominale insuportabile, cauzate de o problemă la rinichi până atunci nediagnosticată. Situația a luat o turnură urâtă în toaleta publică unde acesta a mers pentru încerca să-și revină: „Îmi amintesc că m-am spălat pe mâini și m-am gândit la mine însumi, se va întâmpla ceva”, a spus Schneider într-un interviu dau pentru o televiziune locală. „Nu-mi amintesc că am căzut la pământ, cum mi-am lovit capul, sau ceva din evenimentele care au urmat.”

Detectând situația potențial periculoasă, dispozitivul Apple Watch a inițiat mai întâi o alertă bazată pe funcția de vibrații, la care utilizatorul ar fi trebuit să răspundă pentru a confirma că nu se află într-o situație de pericol. Cum răspunsul nu a venit în termenul prestabilit de 45 secunde, serviciile de urgență au fost apelate imediat.

Găsit în stare de inconștiență, Schneider a fost în cele din urmă tratat pentru o fractură a craniului și hematoame multiple care au crescut în dimensiune. A fost operat la creier și s-a trezit patru zile mai târziu.

Detectarea căderilor a fost introdusă odată cu generația cu Apple Watch Series 4 și face parte dintr-o suită de monitorizare biometrică care acoperă sănătatea inimii, nivelurile de oxigen din sânge, mobilitate, fitness și multe altele. Pentru a beneficia de această funcționalitate este necesară setarea prealabilă a dispozitivului, respectiv, adăugarea contactelor de apelat în caz de urgență.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult