Autoritățile germane vând „la reducere” monede Bitcoin confiscate, la prețuri sub cotațiile pieței

25.10.2021
Autoritățile germane vând „la reducere” monede Bitcoin confiscate, la prețuri sub cotațiile pieței

Procurorii germani au organizat o licitație pentru vânzarea de monede Bitcoin confiscate în cadrul operațiunilor ilicite stopate pe teritoriul țării, câțiva norocoși reușind să cumpere criptomonede la prețuri sub nivelul cotațiilor actuale.

Spre exemplu, în timp ce prețul cerut pe exchange-urile consacrate a sărit de 60000 dolari, licitația ținută de Ministerul Justiției din Renania de Nord-Westfalia pentru vânzarea de monede Bitcoin confiscate a avut ca preț de pornire suma de 49.197 dolari. Totuși, competiția dintre cumpărătorii înscriși la licitație pare că a depășit până și cele mai optimiste așteptări ale organizatorilor, oferta urcând până la 65.010 dolari, peste nivelul cerut pe piața „liberă”.

Astfel, cel mai mare câștigător din licitația de zeci de milioane de euro rămâne Statul German, care a reușit să debaraseze criptomonedele confiscate chiar mai scump decât dacă le-ar fi vândut pur și simplu pe un exchange oarecare.

De ajutor probabil că a fost și anunțul distribuit pe Twitter cu privire la licitație, nu mai puțin de 4000 de utilizatori noi înscriindu-se pe platforma de licitație. Încasările vor merge către trezoreria Renania de Nord-Westfalia, se arată în raportul Süddeutsche Zeitung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult