Fonduri de 90 milioane dolari, distribuite din greșeală către utilizatorii unei platforme de criptomonede

04.10.2021
Fonduri de 90 milioane dolari, distribuite din greșeală către utilizatorii unei platforme de criptomonede
foto: publicdomainpictures.net

Afectată de un bug introdus la aplicarea unei actualizări software, o platformă de criptomonede a efectuat în mod eronat plăți consistente către o parte dintre utilizatori, pierzând 90 milioane dolari în doar câteva secunde.

Compound este o platformă de tranzacționare bazată pe token-uri digitale derivate din protocolul Ethereum, care permite utilizatorilor să câștige dobânzi sau să împrumute active digitale contra unor garanții colaterale. Cei care aleg să acorde împrumuturi trebuie doar să furnizeze active fondului de lichidități al Compound, obținând câștiguri conform ratelor dobânzii dictate automat de cerere și ofertă.

Ieri, din cauza unui proces eronat de actualizare, platforma de finanțare descentralizată (DeFi) a ajuns să verse active Ethereum în valoare de 90 de milioane de dolari utilizatorilor Compound. La scurt timp după sesizarea greșelii, fondatorul Robert Leshner a distribuit pe contul său de Twitter un mesaj amenințător în care solicită utilizatorilor să returneze de bună voie fondurile primite:

Mizând pe buna cooperare a utilizatorilor îmbogățiți peste noapte, Leshner permite acestora să păstreze 10% din suma primită, drept recompensă. În caz contrar, cei care aleg să facă pierdută urma banilor virând fondurile către alte platforme de criptomonede sunt înștiințați că detaliile tranzacțiilor eronate apar în log-urile companiei, datele de identificare ale acestora urmând să fie comunicate fiscului american, respectiv publicate online.

Din păcate pentru proprietarul Compound, tonul agresiv al mesajelor îndreptate către „beneficiarii” fără voie și amenințarea cu publicarea identității reale nu a fost bine primită de restul clienților, cauzând deprecierea cu 13% a token-ului nativ administrat de companie, COMP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult